TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

“Kendi Enerjini Kendin Üret” Proje Fikri Yarışması Sonuçları Açıklandı
1 Kasım 2022 Salı

ASPİLSAN Enerji ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı iş birliğiyle yürütülen “Kendi Enerjini Kendin Üret” proje fikri yarışmasında prototip aşamasına geçmeye hak kazanan projeler, 31 Ekim 2022 tarihinde başlayan 7. Pil Teknolojileri Çalıştayı’nda sergilendi.


Çalıştayın ilk gününün sonunda yapılan törende, prototip aşamasına geçen 10 projenin sunumu yapıldı. ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ ve Aspilsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necati Tekin’in konuşmalarının ardından, yarışma takımlarına plaket ve madalya takdimi yapıldı. Projeler içerisinden üçüncü olan “Kızılötesi Güneş Pilleri” proje takımına ödülü TSK Güçlendirme Vakfı Mali İşler ve İştirakler Grup Başkanı Erhan Sipahioğlu tarafından verildi. İkincilik ödülü alan “Mobil Hibrit Yenilenebilir Enerji Sistemi” proje takımının ödülü ise ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ tarafından verildi. Yarışmanın birincisi olan “Akıllı Enerji Yönetim Sistemi” proje takımı ise ödülünü Aspilsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necati Tekin’den aldı. Kendi Enerjini Kendin Üret Yarışması Ödül Töreni, toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.


Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın genç istihdamı teması çerçevesinde Aspilsan A.Ş. ile gerçekleştirdiği yarışma ile, gençlerin enerji ekipmanları ve savunma sanayine yönelmelerinin, sektörün öncü firmalarında geçici ve kalıcı istihdamlarının sağlanması hedeflenmektedir.

GÖRSELLER