TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

“Genç Fikirler Fabrikası” Açılıyor
13 Kasım 2022 Pazar

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajanları Genel Müdürlüğü Koordinasyonunda faaliyet gösteren Orta Anadolu Kalkınma Ajansı kurulduğu günden bu yana TR72 bölgesinde girişimcilik kültürünü geliştirilmesine yönelik önemli çalışmalar yapmıştır. Mali ve teknik desteklerinin yanı sıra Proje Döngüsü Yönetimi ve Girişimcilik gibi pek çok eğitim düzenlenmiştir. 2022 ve 2023 yıllarında Kalkınma Ajanslarının ortak çalışma teması Genç İstihdamıdır. Bu kapsamda çalışmalarına devam eden ORAN, Yozgat’a girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacak yeni bir aktör kazandırmayı hedeflemiştir.


Bu kapsamda Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen Yozgat Bozok Üniversitesi, Bozok Teknopark ve Sorgun İŞGEM tarafından desteklenen “Genç Fikirler Fabrikası” iş fikri yarışması düzenlenmektedir. Ulusal düzeyde gerçekleşen yarışmanın toplam ödülü 300.000₺ değerinde olacaktır.


Genç Fikirler Fabrikası” iş fikri yarışması ile Türkiye’de ticari değer taşıyan, gençlere istihdam olanağı sağlayabilecek yenilikçi iş fikirleri olan genç girişimci bireylerin veya takımların iş fikirlerini Yozgat’ta hayata geçirmelerinin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Bu yarışma sonucunda sunulan iş fikirleri arasından en başarılı olanları bağımsız jüri tarafından seçilerek, bir prototipe dönüştürülmesi için malzeme ve hizmet alımları kalemlerinde finans desteği sağlanacaktır. Ayrıca başarılı bulunan girişimci adaylarına İŞGEM veya Bozok Teknopark’ta firmalarını kurmak ve girişimlerini başlatmak istemeleri halinde gerekli destekler sunulacaktır.


11 Kasım 2022 tarihinde Yozgat Valisi Sayın Ziya Polat, Yozgat Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Ali Açıkgöz, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Ahmet Emin Kilci’nin katılımı ile gerçekleşen imza töreninin ardından “Genç Fikirler Fabrikası” online olarak başvuruya açılmıştır. Yarışmaya ait detaylara ve başvuru formuna www.gencfikirlerfabrikasi.com web adresi üzerinden ulaşılabilmektedir.

GÖRSELLER