TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Türkiye’de Kentsel ve Kırsal Yerleşim Sistemleri (YER-SİS) Araştırması Projesi
29 Kasım 2021 Pazartesi

Türkiye’de Kentsel ve Kırsal Yerleşim Sistemleri (YER-SİS) Araştırması Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile Kalkınma Ajansları işbirliğinde gerçekleştirilmiştir.


Proje kapsamında, Türkiye’de yerleşim sistemlerinin güncel yapısını ortaya çıkarmak ve bu çerçevede yerleşimler arası sosyo-ekonomik yatay ve dikey ilişkileri incelemek, yerleşimlerin hizmet verme büyüklüklerini tespit etmek, kentsel ve kırsal yerleşimlerin etki alanlarını belirlemek ve kırsal yerleşimlerin sosyo-ekonomik yapısını ortaya çıkarmak amaçlanmıştır. Araştırma sonuçlarının kamu yatırım programlarında, yerelde hizmet sunumu çalışmalarında, kırsal kalkınma politikalarının tasarım ve uygulanmasında ve göçü önlemek üzere bölgesel merkezlerin belirlenmesi ve buralara yönelik politikalar geliştirilmesinde kullanılabileceği değerlendirilmektedir. Projeye ilişkin çıktılara https://yersis.gov.tr linki aracılığı ile ulaşılabilmektedir.


Söz konusu proje hakkında 9 Aralık 2021 tarihinde saat 14.00’te bölgemize yönelik çevrimiçi bir toplantı düzenlenecek olup ilgili toplantıya aşağıda yer alan link ile katılım sağlanabilecektir.


Toplantı linki:


https://us06web.zoom.us/j/85413263616?pwd=dkpLcUE1WjFjcUF4WkFaQmtsd2hXZz09

 

GÖRSELLER