TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas Yatırım Destek Ofisi’nin Destekleriyle Sivas Sportif Havacılık Kulübü Derneği’nden Büyük Başarı
10 Ekim 2017 Salı

Sivas Sportif Havacılık Kulübü Derneği, havacılık faaliyetlerinde başarı gösteren öğrencilerin yeterliliklerini artırmaya yönelik olarak; gençleri sosyal ve sportif aktivitelere yönlendirerek onlara bu konularda gelişim imkânı sunmak, meslek edindirmek, bilimsel okur-yazarlık becerisi kazandırmak, havacılık hakkında farkındalık yaratmak ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Bu amacı gerçekleştirmek ve başarı elde etmek için ORAN Kalkınma Ajansı’yla işbirliği protokolü imzalanmıştır.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle Eskişehir, Anakara, İstanbul ve Sivas’ta olmak üzere toplamda 13 adet yukardaki amaca yönelik eğitim faaliyetleri düzenlenmiştir.

Eğitimlerini tamamlayan Sivas Sportif Havacılık Kulübü Derneği öğrencileri ülkemizde Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından düzenlenen model uçak serbest uçuş yarışmalarına katılarak birçok başarı ve şampiyonluk elde etmişlerdir.

03-04 Haziran 2017 düzenlenen İstanbul Free Flight Cup 2017 yarışmasına katılan öğrenciler birincilik ve üçüncülük dereceleriyle ilimize madalya ve kupa getirmişlerdir.

16-17 Eylül 2017 tarihinde Ankara’da düzenlenen Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonasında takım sıralamasında birincilik ve ferdi olmak üzere ise birincilik, ikincilik ve üçüncülük kupaları ile madalyalarını ilimize kazandırdılar.

29-30 Eylül 2017 tarihinde düzenlenen Anatolıan Free Flıght Cup yarışmasına katılım sağlanmıştır. Ferdi olarak düzenlenen yarışmada gençlerimiz yine birincilik, ikincilik ve üçüncülük kupaları ile madalyalarını ilimize kazandırmışlardır.

Bu başarıların ardından Sivas Sportif Havacılık Kulübü Derneği’nin üç öğrencisi Türkiye Serbest Uçuş Milli Model Uçak Takımına seçilmişlerdir.
GÖRSELLER