TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas Müzik Alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Hazırlanıyor
8 Ocak 2021 Cuma

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı 2004’ten beri uygulanan ve müzik, edebiyat, gastronomi, tasarım ve el sanatları gibi ilgili alanlarda öne çıkan şehirlerde işbirliği oluşturulmasını sağlayan, kentlerin yerel kalkınma stratejisini bu alanlarla özdeşleştiren ve uluslararası işbirliği imkanları sunan bir platformdur. En son 2019 yılı sonuçlarından itibaren Türkiye’den Gastronomi alanında Gaziantep, Hatay, Afyon; El Sanatları alanında Kütahya, Tasarım alanında İstanbul ve müzik alanında ise Kırşehir bu ağa dahil olma başarısını göstermiştir.Programın hazırlık süreci UNESCO Türkiye Milli Komisyonu yönetilmektedir.

Sivas Belediye Başkanlığı ile Ajansımız koordinasyonunda 2021 yılı için müzik alanında başvuru hazırlığı gerçekleştirilecektir. Sivas tarihsel olarak kültürel değerlerin varlığı ile ön plana çıkan bir kent olmuştur. Bu noktada, Sivas hem birikmiş halk kültürüyle; buradan çıkan önemli değerlerle hem de enstrüman yapım ve yaygın icra teknikleriyle müzik alanında ön plana çıkan şehirlerden birisi olmuştur. Sivas’ın bu ağa dahil olması, müzik alanında sahip olduğu özgün değeri uluslararası platforma taşıması ve işbirliği imkanlarının geliştirilmesi bakımından önemli bir hedef olarak değerlendirilmektedir.

2021 yılı başvuru hazırlığı kapsamında Ajansımız Sivas Yatırım Destek Ofisi ile Turizm ve Tanıtım Birimi olarak Sivas Belediye Başkanlığı’na destek verilecektir. Katılımcı bir süreçle hazırlanması gereken başvuruya ilgili kamu kurum ve kuruluşların katkıları adına kurumlar arası işbirliği ve koordinasyona destek olunacaktır.
GÖRSELLER