TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas İŞGEM Projesi’nden İzmir ve İstanbul’a İşbirliği Ziyaretleri
9 Temmuz 2018 Pazartesi

IPA I döneminde, program otoritesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olan Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan Sivas İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) faaliyetleri Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından sürdürülüyor. Teknik Yardım bileşeni yurtiçi teknik gezisi kapsamında 2-6 Temmuz 2018 tarihleri arasında İzmir ve İstanbul’da bir dizi ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarete proje teknik yardım ekibi, Sivas İŞGEM A.Ş. personeli ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı temsilcisi katılım sağladı.


İzmir ziyareti, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Teknopark İzmir bünyesinde faaliyet gösteren Atmosfer TTO ziyareti ile başladı. Teknopark Genel Müdürü Murat ERTEN ve Girişimcilik Koordinatörü Burak KÖLE ile görüşmeler gerçekleştirildi. Ardından Yaşar Üniversitesi BTTO ve Minerva Kuluçka Merkezi ziyaretinde BTTO Müdürü Emrah TOMUR ve Kuluçka Merkezi Koordinatörü Ayşe ŞEN ile görüşmeler gerçekleştirildi. Son olarak Originn Coworking’i ziyaret eden ekip, burada merkezin kurucusu Nazey ERDİLEK ile görüştü.


İstanbul ziyaretleri Kolektif House’daki görüşmelerle başladı. İkinci gün İTÜ Arı TEKNOKENT bünyesinde faaliyet gösteren İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi ve İTÜ Magnet ziyaret edildi. Burada merkez sorumlusu Güvenç SÖZEN’den bilgi alındı. Teknik gezinin son günü Yıldız Teknik Üniversitesi TTO ziyaret edilerek Kuluçka merkezi sorumlusu Abdulkadir ŞAHİNER ile görüşmeler gerçekleştirildi.


Tüm ziyaretlerde ajans tarafından Sivas iŞGEM Projesi hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Sunumun ardından kurumlar arası gerçekleştirilebilecek işbirliği imkanları görüşüldü. Yakın zamanda yazılı hale gelecek, bir takım sözlü protokoller oluşturuldu.

GÖRSELLER