TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan Genç İstihdamına Tam Destek
3 Mayıs 2023 Çarşamba

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), 2022-2023 Yılı Kalkınma Ajansları “Genç İstihdamı” teması kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.


2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Niteliğim Artsın Ülkem Kazansın Projesi”, Sivas İŞGEM ve Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) ortaklığında yürütülüyor. Proje kapsamında satın alma işlemleri tamamlanan Kaynak Simülatörü, Gaz Altı Kaynak Makinesi ve CNC Simülatörü ile meslek kazandırma eğitimleri yoluyla gençlerin istihdama hazır hale getirilmesi ve belirli alanlarda yetişmiş personel ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.


ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci’nin verdiği bilgilere göre Proje kapsamında Sivas Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Sivas MTAL bünyesinde, hızlandırılmış ve spesifik alanda uzmanlaşmaya yönelik mesleki eğitimlerin verildiği 3 adet atölye faaliyete giriyor. Yenilikçi ve son teknolojik altyapıya uygun kurulan atölyelerle projenin etkisinin uzun yıllar devam ettirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması bekleniyor. Kilci ayrica, Proje sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Mesleki Yeterlilik Sertifikası’na sahip 100 kursiyere eğitim verilmesi ve kursiyerlerin firmalarla eşleştirilmesi yoluyla istihdama katılmaları sağlanacagini belirtti.

GÖRSELLER