TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Ekim Ayı Toplantısı Yönetim Kurulu Kayseri’de Yapıldı.
18 Ekim 2017 Çarşamba

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yeni hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya, Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Kemal YURTNAÇ, Kayseri Valisi Süleyman KAMÇI, Sivas Valisi Davut GÜL, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa ÇELİK, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet BÜYÜKSİMİTÇİ, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil ŞAHBAZ ve Ajans Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin KİLCİ katıldı.

Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Kemal YURTNAÇ, yaptığı açıklamada, Kalkınma Ajanslarının bölgeler arasındaki dengesizliği ortadan kaldırmak ve bölgede bulunan orta ölçekli dediğimiz tesislere gerekli çeşitli teşvikleri veren ajanslar olduğunu belirterek, "Bu dönem içerisinde kurumsal kapasitelerin gelişmesini ve bölgeler arasındaki dengesizliğin giderilmesi için her zaman olduğu gibi bu dönemde de bu çalışmalara devam edeceğiz" dedi.

Vali YURTNAÇ ayrıca Ajans çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Yozgat iline 50’ye yakın Avrupa’da yaşayan Yozgatlı işadamlarını davet ederek Yozgat Yatırım ortamının tanıtılması adına Yozgatlı İşadamları Zirvesi/Avrupa organizasyonu düzenlendi. Zirve sonrası işadamları ile birebir görüşmeler de yapıldı ve Avrupa’da yatırımı bulunan en az iki işadamının Yozgat’a yatırım yapması için mutabakata varıldı.

Kayseri Erciyes A.Ş. ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Kayseri Yatırım Destek Ofisi koordinatörlüğünde imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, Erciyes’in yüksek irtifa kamp olanaklarının uluslararası arenada tanıtımı amacıyla; bisiklet yarışı antrenörleri, federasyon ve kulüp yöneticileri ve bisiklet sporu dergilerinin editörlerine yönelik üç ayrı tanıtım turu düzenlenecek. Proje kapsamında, bisiklet yarışçılarına Dünya standartlarına göre çok kaliteli ve uygun fiyatlara kamp imkânı sunan Erciyes’i anlatmak için, Türkiye’de ve Dünya’da birçok ülkede düzenlenen bisiklet yarışlarında ve fuarlarda stant açılacak.

Ajans Kayseri Yatırım Destek Ofisi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge merkezinin birlikte yürüttüğü bir diğer proje kapsamında, bir anaokulunda 3 sınıflık bir “Montessori Eğitim Merkezi” hayata geçiriliyor. Sınıfların eğitim kitlerinin alınması sonrasında 2 grup öğretmenin Montessori Eğitim sistemi hakkında eğitim almasının ardından, adı geçen okulda Montessori yöntemi ile çocuklara eğitim verilmeye başlanacak.

Sivas ilinin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı kapsamında müzik alanında yer alması için Sivas Belediyesi ile Sivas Yatırım Destek Ofisi çalışmaları son hızıyla devam etmekte. Paris’te bulunan UNESCO genel merkezi ziyaret edilmiş olup UNESCO yetkilileri ile Sivas ilinin adaylık süreci hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.”

Vali Kemal YURTNAÇ’ın konuşmasının ardından Yönetim Kurulu Toplantısı basına kapalı devam etti.

GÖRSELLER