TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN’dan Sivas’ta Toplu Sözleşme İmza Töreni
7 Kasım 2020 Cumartesi
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Sivas Projeleri’nin toplu sözleşme imza töreni Sivas’ta gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyet gösteren Ajansımız, Güdümlü Destek Programı, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) gibi çeşitli bakanlık ve ajans destek mekanizmaları kapsamında 2020 yılı içerisinde sözleşme aşamasına gelen projelerin toplu imza töreni Sivas Valiliği ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı organizasyonu ile gerçekleştirildi. Törene Sivas Valisi Salih AYHAN, Ajans Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Cumhuriyet Üniversitesi Prof. Dr. Alim YILDIZ, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet KUL, il protokolü ve Ajansımız Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ ve proje ekipleri katılım sağladı.

Ajans Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ’nin açılış konuşması ile başlayan tören proje sunumları ile devam etti. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin yararlanıcısı olduğu ve CMDP 2020 yılı çağrısı kapsamında desteklenecek “İleri Alaşımlar Üretim Merkezi Projesi”, yaklaşık 6 milyon TL bütçe ve 5 milyon TL hibe ile gerçekleştirilecektir. Sivas’ın yüksek teknolojili ve katma değerli üretim alt yapısını geliştirecek projenin sunumu Rektör Prof. Dr. Mehmet KUL yaptı.

Yine CMDP 2020 yılı çağrısı kapsamında 1,35 milyon TL hibe ile desteklenecek ve 1,5 milyon TL bütçeli “Gemerek Organize Hayat Buluyor Projesi” sunumunu Gemerek OSB Müdürü Fatih YILDIRIM gerçekleştirdi. Proje tamamlandığında elektrik alt yapısı tamamlanacak OSB, yatırımcılara yeni alanlar sunacaktır.

ORAN Güdümü Proje Desteği kapsamında Sivas Merkez 1. OSB Müdürlüğü ile ortak gerçekleştirilen “Sivas İnovasyon Merkezi Projesi” sunumunu OSB Müdürü Emre TORUN gerçekleştirdi. Yaklaşık 5 milyon TL bütçeli ve 3,7 milyon TL hibeli proje tamamlandığında Sivas’taki sanayicilerin dış ticaret, dönüşüm, prototip üretimi, tersine mühendislik gibi alanlardaki tüm ihtiyaçları karşılanacaktır.

Son olarak SOGEP 2020 yılı çağrısı kapsamında 1,1 milyon TL hibe desteği almaya hak kazanan “Cemel Kadınları Üretiyor, İstihdam Artıyor Projesi” ile kadın istihdamı ve kırsal kalkınma desteklenecek, üretken belediyecilik modeli bölgemize sunulacaktır. Unlu mamul üretimi ve satış kanallarının geliştirilmesi proje faaliyet olarak gerçekleştirilecek, proje sonunda yaklaşık 20 kadının istihdamı sağlanacaktır.

Proje sunumlarının ardından genel değerlendirmede bulunan Sivas Valisi Salih AYHAN, Sivas’ta proje kültürünün gelişmesine, kurumlar arası işbirliği kültürünün yaygınlaşmasına, kazanılan 4 proje ile birlikte ilimizde gerek sanayi gerekse teknoloji ve inovasyon alt yapısının gelişeceğine vurgu yaptı. Projelerin ikisinin ilçede, ikisin ise merkezde olmasının bölgesel kalkınma anlamındaki öneminin altının çizen Salih AYHAN, bu projelerin sonucunun yüksek teknolojili üretim, katma değer kazanan ürünler, kırsal kalkınma ve istihdam artışı, sanayiciler ve yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelen bir Sivas olduğunu söyledi. Proje geliştirerek hibe almayı kazanan kurumları ayrı ayrı tebrik eden AYHAN, Sivas’a desteklerinden ötürü kalkınma ajanslarının koordinasyonunu sağlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK’a ve projelerin koordinasyonunu sağlayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’na teşekkür etti.

Sonrasında gerçekleştirilen imza töreninde Sivas Valisi Salih AYHAN, Sivas İl Genel Meclis Başkanı Hakan AKKAŞ, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa EKEN, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ ve proje yararlanıcısı kurumların temsilcileri proje sözleşmelerini imzaladılar