TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN’da Teknik Destek İmzaları Atılıyor
29 Mayıs 2019 Çarşamba

Kayseri-Sivas-Yozgat illerini kapsayan faaliyet alanıyla bölgesinin kalkınmasına önem veren ve bu anlamda önemli projelere imza atan ORAN, bölgenin gelişimi amacıyla işletmelere, sanayi kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelere ve kamu kuruluşlarına destek sunmaya devam ediyor.


T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ORAN, 2019 Yılı Teknik Destek Programı Mart-Nisan dönemi başvuru sonuçlarını açıkladı.


Bu projeler içerisinde yer alan Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan TR72/19/TD/0015 referans no’lu “Çağın Gereğine Uygun Web 2 Araçları İle Eğitim Teknolojilerini Etkin Kullanabilen Öğretmen Yetiştirme Eğitim Programı” teknik destek sözleşmesi, ORAN Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin KİLCİ ve Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt YOLDAŞ tarafından imzalandı.


Proje kapsamında Sarıkaya ilçesindeki okullarımızda hayatımızın her alanında olan ve artık kolay ulaşılabilir bir hale gelen dijital materyal ve içeriklerin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanımına yönelik olarak başvuru sahibi kurum bünyesinde çalışan öğretmenler eğitilecektir. Fatih projesi ile okullarımıza giren etkileşimli tahta ve sınıf ortamındaki diğer dijital içerikli araçların verimli kullanımı, bu konudaki öğretmen yeterliliklerini gelişmesi ihtiyacını karşılamak açısından alınacak eğitimin faydası kaçınılmaz olacaktır. Teknik destek projesi ile alınacak eğitim, teorik ve uygulama içerikli web 2 araçlarının 9 farklı kategoride (1-İçerik yönetim sistemleri, 2-Çevrimiçi toplantı, 3- Çevrimiçi Depolama & Dosya Paylaşımı, 4- İnteraktif Sunumlar, 5-Çevrimiçi anketler, 6- Kavram Haritası & Çizim Araçları, 7- Animasyon & Video, 8- Kelime Bulutları, 9- Artırılmış gerçeklik) anlatımını ve her kategori için uygulamalar yapılması sürecini kapsamaktadır. Toplamda 10 gün sürecek ve 2 gruba verilecek bu eğitimin Sarıkaya ilçesi için faydalı olmasını ve artı değer oluşturmasını dileriz.

GÖRSELLER