TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN 2019 Mesleki Eğitim Mali Destek Programı “Otomotiv Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Projesi” Tamamlandı
8 Nisan 2021 Perşembe

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları 2019 yılı “Mesleki ve Teknik Eğitim” teması kapsamında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından uygulanan 2019 Mesleki Eğitim Mali Destek Programı projeleri sürdürülmektedir. Bu kapsamda, Sivas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından sunulan “Otomotiv Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Projesi” başarıyla tamamlandı. ORAN tarafından 418.645 TL hibe sağlanan ve eş finansman ile birlikte 600.000 TL’nin üstünde kaynağın harekete geçirildiği proje ile mesleki ve teknik eğitim altyapısını destekleyici bir merkez öğrencilere kazandırıldı.


Resmi açılış programına Sivas Valisi Salih AYHAN, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir S. SAVAŞÇI, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Sivas Yatırım Destek Ofisi ve ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katılım sağladı. Program konuşan Sivas Valisi Salih AYHAN “İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile Sivas Tesviyeciler Madeni Sanatkârlar ve Oto Sanatkârlar Odası iştirakinde hayata geçirilen bu projeyle Sivas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Motorlu Teknolojiler Otomotiv alanında Otomotiv Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi kurduk. Bu eğitim merkezinde öğrencilerimiz hem daha fazla uygulama eğitimi alarak bilimsel bilgilerini geliştirmiş olacaklar hem de sektörün ihtiyaç duyduğu insan kaynağını sağlamış olacaktır. Bu konudaki hedefimiz, milli eğitim ve sanayi işbirliğinde, meslek lisesi öğrencilerimizin niteliğini artırıp, gelişimini sağlayarak kalifiye meslek elemanları yetiştirip ülkemizin yerel ve ulusal sanayi sistemine katkı sağlamak olacaktır. Projemizin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, ORAN Kalkınma Ajansımıza, Sivas Tesviyeciler Madeni Sanatkârlar ve Oto Sanatkârlar Odamıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Proje kapsamında satın alınan makine ve ekipmanların incelenmesi ve proje koordinatörü tarafından sunum yapılmasının ardından program sona erdi.

GÖRSELLER