TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN, Türkiye'nin En Büyük Turizm Fuarı EMITT’deydi
30 Ocak 2018 Salı

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, dünyanın en büyük beş turizm fuarından biridir. Etkinlik her yıl 46.000’den fazla sektör profesyonelini ve de dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarını yakalamak isteyen turistleri ağırlıyor.


Bölgesinin tanıtımına önem veren ve bu anlamda önemli projelere imza atan ORAN, bölgenin değerlerini dünyaya tanıtmak amacıyla Kayseri-Sivas-Yozgat Valilikleri, Belediye Başkanlıkları, İl Kültür Turizm Müdürlükleri, Seyahat Şirketleri ve Otel Temsilcileri ile EMITT 2018 -Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda da yerini aldı. Bu donanımlı fuar katılımı sayesinde bölge için nitelikli işbirliği fırsatları yakalandı.


Ziyaretçiler, Kayseri standını ziyaret ederek Erciyes kayak merkezi ve Kayseri’nin sahip olduğu kültür mirası ve doğal güzellikleri hakkında bilgi aldılar. Kayseri’den fuara katılan seyahat acentaları da Kayseri’ye yönelik tur paketleri ile ilgili olarak yerli ve yabancı seyahat acenteleri ile ilgili görüşmeler yaptılar. Ulusal düzeyde yayın yapan bazı gazete ve televizyonlar da Kayseri’nin tanıtımı amacıyla röportaj yaptılar. Kayseri standı Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ tarafından da ziyaret edildi.


Yozgat standını ziyaret eden ziyaretçilere Aydıncık ametist taşından yapılan hediyelik tesbih, kolye, yüksük v.b. hediye edildi. Ayrıca ziyaretçilere Akdağmadeni salep, kaz pilavı, testi kebabı, kavurga ikram edilmiş, ziyaretçiler tarafından çok beğenilmiş ve yoğun ilgi görmüş olup, ayrıca Yozgat standında ilimizin yetiştirdiği değerli sanatçı Mümin Sarıkaya tarafından konser verilmiştir. Konser yoğun ilgi görmüş olup, sanatçı konser sonrası son albümünü hayranlarına imzalamıştır.


Bölgenin en iyi şekilde temsil edilmesine de önem veren ORAN ile Yozgat Valiliği EMITT Fuarında oluşturulan Yozgat standı ile destinasyonlar dalında “En İyi Dekor” seçilmiş ve bu alanda ödüllendirilmiştir.


Sivas’ın başta Kangal Balıklı Kaplıca, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, Soğuk ve Sıcak Çermik Kaplıcaları olmak üzere doğal güzelliklerin yanı sıra hayata geçen ve geçecek olan projelerin de tanıtıldığı standına konuk olan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, fuar ziyaretçilerine Sivas'a özgü peskütan çorbası ikramında bulundu. Belediye sosyal tesisleri aşçıları tarafından hazırlanan çorbadan tatmak isteyen vatandaşlar Sivas standına ilgi gösterdi.


Temsil alanında bir ödüle daha layık görülen ORAN ile Sivas Valiliği EMITT Fuarında oluşturulan Sivas standı ile "Bölgenin Havasını En İyi Yansıtan Stant" ödülünün sahibi olmuştur.


GÖRSELLER