TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi Protokolü Sivas’ta imzalandı
27 Eylül 2019 Cuma

Kalkınma Ajansları 2019 yılı teması olan “Mesleki ve Teknik Eğitim” alanında yapılan faaliyetler tüm hızıyla sürmektedir. “Geleceğim Mesleğim” sloganıyla yürütülen program kapsamında Sivas Valiliği öncülüğünde, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü” 26 Eylül 2019’da imzalandı. Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı ile eş zamanlı gerçekleştirilen törene Sivas Valisi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Salih AYHAN, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir S. SAVAŞÇI ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katılım sağladılar.


Söz konusu protokol kapsamında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile eğitim ve öğretim sezonu boyunca çeşitli faaliyetler gerçekleştirilecektir. Protokolün hedefleri, mesleki ve teknik eğitime atfedilen değerin artırılması, mesleki ve teknik eğitimde rehberlik erişim imkânlarının artırılması, yeni nesil müfredatların geliştirilmesi, eğitim ortamları ve insan kaynaklarının geliştirilmesi ve mesleki ve teknik eğitimde eğitim-istihdam-üretim ilişkisinin güçlendirilmesidir.


Bu hedefler doğrultusunda usta-çırak, sanayici-mezun buluşmaları, lider programları, meslek liseleri eşleştirme programları, proje, inovasyon ve girişimcilik gibi alanlarda çeşitli eğitimler ve bölgesel iş gücü ihtiyaç analizi gibi birçok çalışma yapılacaktır.


Törende konuşan Sivas Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Salih AYHAN, meslek liselerinin hem sanayici ve tüketici hem de eğitim sistemi için çok önemli olduğunu, bu alanda yapılacak çalışmaların eğitimciler ve sanayiciler için önemli bir motivasyon kaynağı olacağını vurguladı. Geleceğim Mesleğim sloganıyla çalışmalar yürüten Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili paydaşlara teşekkür etti.


GÖRSELLER