TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Kangal Köpeği Üretim, Eğitim ve Koruma Projesi Tüm Hızıyla Devam Ediyor
11 Aralık 2020 Cuma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyet gösteren Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 2019 yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında yaklaşık 5,3 milyon TL hibe almaya hak kazanan 7 milyon TL bütçeli Kangal Köpeği Üretim, Eğitim ve Koruma Projesi’nde çalışmalar Covid-19 şartlarına rağmen tüm hızıyla devam ediyor. Yararlanıcı kurumu Sivas İl Özel İdaresi olan projede, inşaat çalışmaları yaklaşık yüzde doksan oranında tamamlandı. Sivas ilinde yer alan ve yaklaşık 1750 metre rakıma sahip Meraküm bölgesinde yaz aylarında temeli atılan ve devam eden inşaat çalışmaları kış şartlarında sürdürülüyor.


Projenin tamamlanmasının ardından Sivas’ın en önemli marka değerlerinden biri olan dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin üretimi, genlerinin korunması, çiple takibinin yapılması ve hak ettikleri standartlarda korunması hedeflenmektedir. Merkezde, genetik çeşitliliğe yönelik çalışmalar yapılacak, araştırma yapmak isteyen akademisyenlere uzun vadeli gözlem olanakları sağlanacaktır.


Her türlü donanımı içinde barındıran, eğitim alanlarına sahip, veteriner hizmetleri de verecek merkezde, uluslararası gösteriler düzenlenecektir. Merkezin şehir turizmine de katkı sağlaması Merkezi ziyaret amacıyla bölgeye gelecek olanlar; konaklama, yeme-içme ve alışveriş, hediyelik eşya gibi aktivitelerle yerel ekonomiyi canlandıracaktır. Bölgesel kalkınma için artı değer oluşturacaktır.


Çalışmaları yerinde inceleyen Sivas Valisi Salih AYHAN projenin tamamlanmasının ardından Kangal köpeklerini modern, sağlıklı ve doğal bir ortamda muhafaza edeceklerini ifade etti. Zorlu şartlara rağmen çalışmaların tüm hızıyla sürdürülmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

GÖRSELLER