TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Girişimcilere Ve Yeni Kurulan İşletmelere Kucak Açan İş Geliştirme Merkezi Ajans Liderliğinde Sivas’ta Açılıyor
19 Nisan 2018 Perşembe

T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği ortak finansmanıyla Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yürütücülüğünde inşa edilen Sivas İŞGEM, 25 Nisan 2018 tarihinde düzenlenecek bir törenle açılıyor.


Sivas İŞGEM, Anadolu ekonomisinin temelini oluşturan KOBİ’lere, maddi ve mesleki destek arayan girişimcilere ve yeni kurulan ve ilk yıllarda ayakta kalmaya çalışan işletmelere kucak açıyor. Avrupa’da yaklaşık 50 yıldır yeni kurulan işletmeler ve girişimciler bu tür merkezler aracılığıyla destekleniyor. Özellikle ilk yıllarında gerek mali ihtiyaçlarına kaynak bulamamak, gerekse iş planlama, pazarlama ve benzeri alanlardaki eksikleri yüzünden sıkıntı yaşayıp kapanan işletmelerin sayısı bu merkezler sayesinde azalıyor.


Orta Anadolu Kalkınma Ajansı liderliğinde Sivas için tasarlanan ve 1 milyon 150 bin avrosu ulusal olmak üzere toplam 7 milyon 191 bin avro fonla hayata geçirilen İŞGEM, irili ufaklı toplam 35 işlikten oluşuyor.


Hâlihazırda 13 işletmeye ev sahipliği yapan SİVAS İŞGEM, kent ve bölgesinden işletmelere ve girişimcilere kucak açıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü’nün himayelerinde gerçekleşecek açılışa Sivas Valisi Davut GÜL, Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN, Sivas TSO Başkanı H. Osman YILDIRIM, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ, akademisyenler, ulusal ve yerel basın mensupları ile Sivaslı işletmeler, girişimciler ve öğrencilerin katılımı bekleniyor.

GÖRSELLER