TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Erciyes Dağı, Bisiklet Takımlarının Yeni Gözdesi Oluyor
10 Ekim 2017 Salı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile Kayseri Erciyes A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü ile Erciyes'te turizmin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılması amacıyla Uzun Yol Bisiklet Yarışı Takımlarına yönelik “Erciyes Dağı Yüksek İrtifa Antrenman Merkezi” tanıtım çalışmalarına başlanmıştır. Bu çalışmalar kapsamında, Erciyes’in yüksek irtifa kamp olanaklarının uluslararası arenada tanıtımı amacıyla; bisiklet yarışı antrenörleri, federasyon ve kulüp yöneticileri ve bisiklet sporu dergilerinin editörlerine yönelik üç ayrı FAM TRIP organizasyonunun düzenlenmesine karar verilmişti. Bu Famtriplerden ilki, Erciyes A.Ş. ORAN ve Velo Erciyes’in katkılarıyla 5-6 Ekim 2017 tarihlerinde Erciyes’te düzenlendi.


FamTrip organizasyonunun ilkine; Ukrayna, Romanya, Kosova, Belçika ve Azerbaycan’dan Bisiklet Federasyonu Yetkilileri, Kulüp Yöneticileri, Takım Sahipleri, Sporcular ve Bisiklet Dergisi yöneticilerinden oluşan 15 kişilik bir grup katıldı.


Organizasyonun ilk gününde, ORAN Kalkınma Ajansı Kayseri Yatırım Destek Ofisi koordinatörünün ajans adına yaptığı selamlama konuşmasının ardından, katılımcılara Erciyes A.Ş. Yön. Krl. Bşk. Dr. Murat Cahid CINGI ve Yön. Krl. Bşk. Yrd. Yücel İKİLER tarafından Erciyes Dağının, mevcut konaklama ve yol altyapısı, iklim ve irtifa özelliklerini anlatan bir sunum gerçekleştirildi.


Erciyes Dağı çevresinde 1100-1400 mt irtifa aralığında toplam 320 km uzunluğundaki potansiyel parkurlar gezildi. Konuklara organizasyon boyunca Kayseri Yatırım Destek Ofisi uzmanları da eşlik ederek Kayseri ve Erciyes’in coğrafi, kültürel ve sosyal özellikleri hakkında bilgiler verdi.


FamTrip organizasyonunun ikinci gününde şehir içerisinde kısa bir Şehir Turu yapılmış daha sonra Kapadokya destinasyonundaki parkurlar tanıtıldı.


Organizasyon sonrasında katılımcılar gördüklerinden son derece etkilendiklerini ifade ederek, Erciyes Dağı’nın yol bisikleti yarışçıları için dünya standartlarında ve çok daha kaliteli ve uygun fiyatlara kamp imkânı sunacağına inandıklarını ve önümüzdeki yıl Nisan – Ekim döneminde Yüksek İrtifa Antrenmanları için Erciyes’i tercih edeceklerini belirtmişlerdir. Katılımcılar ayrıca bu tarz merkezlerin sadece profesyonel takım ve sporcuların değil bisiklet sporu ile amatör olarak ilgilenen her yaştan maceracının ilgisini çekeceği ve önümüzdeki yıllarda özellikle bu amatör sporcular tarafından yoğun ilgi göreceğine inandıklarını da eklemişlerdir.


FamTrip organizasyonunun ikincisi, 26-27 Ekim tarihlerinde dünyanın farklı ülkelerinden 25 kişilik bir katılımcı grup ile gerçekleştirilecek.


GÖRSELLER