TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

CMDP 2021 Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı ve Mesleki Eğitim MDP İlerleme Toplantısı Sivas’ta Gerçekleştirildi
8 Ocak 2021 Cuma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) Türkiye’de 14 ilde uygulanmaktadır. 11. Ulusal Kalkınma Planı kapsamında ülke sathında daha dengeli bir yerleşme düzeninin sağlanması, bölgesel çekim merkezi niteliğini haiz şehirlerin katma değeri yüksek üretim, ihracat, istihdam, verimlilik, teknoloji ve yenilikçilik kapasitelerinin artırılması amacıyla uygulanan programın uygulama illerinden birisi de Sivas’tır.Yerelde Ajansımız koordinasyonunda yürütülmek olan programın 2021 yılı bilgilendirme ve istişare toplantısı Sivas’ta gerçekleştirildi.

Toplantıya Sivas Valisi Salih AYHAN, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Cengiz NAYMAN, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı EMİNOĞLU, Sivas TSO Başkanı Mustafa EKEN, Ajansımız Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim YILDIZ, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet KUL ile programa uygun başvuru sahibi kurum ve kuruluş temsilcileri katılım sağlamıştır. Programda Ajansımız Sivas Yatırım Destek Ofisi tarafından bilgilendirme sunumu gerçekleştirildikten sonra, proje fikirleri istişare edilmiştir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü 2019 yılı Mesleki ve Teknik Eğitim teması kapsamında Ajansımız tarafından uygulanan Mesleki Eğitim Mali Destek Programı’nın Projeleri İlerleme Toplantısı, Sivas Valisi Salih AYHAN başkanlığında Sivas Vali Yardımcısı Yunus Emre TEMEL, Ajansımız Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ, Sivas Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI, Sivas Yatırım Destek Ofisi ve proje yararlanıcılarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda projelerin son durumu değerlendirilerek, projelerin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak adına önlemler alındı.
GÖRSELLER