TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

BAKKA’dan Kayseri YDO’ya Ziyaret
19 Ekim 2017 Perşembe

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Bartın YDO Koordinatörü ve Ajans uzmanları ile Bartın Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Kayseri Yatırım Destek Ofisi tarafından gerçekleştirilen başarılı uygulama örneklerini yerinde görmek ve Kayseri YDO tecrübelerinden faydalanmak amacıyla Ajansımızı ziyaret ettiler.

Ziyaretleri sırasında BAKKA’dan gelen misafirlerimiz sırasıyla Erciyes Teknopark, Sera ve ETTO kurumlarını, MOBİTEK ve KUMS ile KOSB Dış Ticaret İstihbarat Merkezini gezme ve bilgi alma imkanı buldular.

IPA I. Dönem AB Mali yardımları ile kurulmuş olan Erciyes Teknopark ETTO ve MOBİTEK yetkilileri tarafından BAKKA uzmanları ve Bartın Üniversitesi Öğretim Üyelerine, IPA Mali destek süreçleri hakkında detaylı bilgi aldılar. IPA II. Dönem AB Mali yardımları kapsamında bir proje başvurusunda bulunmuş olan BAKKA ve Bartın üniversitesi temsilcileri, özellikle Erciyes Teknopark ve MOBİTEK’den edindikleri bilgilerle konuya çok daha fazla hakim olduklarını belirttiler.

Daha sonra KOSB Müdürlüğüne giden misafirlerimize, KOSB Eğitim ve Destek Hizmetleri Müdürü Ali KULAK tarafından Ajans ile KOSB işbirliği ile gerçekleştirilen çalışmalardan bahsedildi. Son olarak Ajans desteği ile KOSB’de kurulmuş olan Dış Ticaret İstihbarat Merkezinin kuruluşu ve işleyişi hakkında bilgiler verildi.

Kayseri’de gördükleri kurumlardan ve almış oldukları bilgilerden son derece memnun olan BAKKA Uzmanları ve Bartın Üniversitesi Öğretim Üyeleri, ORAN Kalkınma Ajansı ve Kayseri YDO’nin paydaşları ile olan yakın işbirliğini takdir ettiklerini ve gördükleri ilgiden çok memnun kaldıklarını ifade ettiler.

GÖRSELLER