TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Aralık ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Kayseri’de yapıldı.
29 Aralık 2017 Cuma

Kayseri Sanayi Odasında Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Kemal YURTNAÇ başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kayseri Valisi Süleyman KAMÇI, Sivas Valisi Davut GÜL, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa ÇELİK, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet BÜYÜKSİMİTÇİ, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Taylan ALAKOÇ ve Ajans Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin KİLCİ katıldı.


Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Yozgat Valisi Kemal YURTNAÇ, “Ekim ayında, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile Erciyes Teknopark ortaklığında “Benim İşim Girişim” isimli


 teknoloji tabanlı iş fikirlerinin başvurabildiği bir yarışma duyurusu yapıldı ve “16 Kasım 2017 tarihinde tamamlanan başvuru sürecinde 245 başvuru alındı. Ön elemeyi geçen iş fikirlerinin 24 Kasım-03 Aralık 2017 tarihleri arasında katıldıkları Girişimcilik kampının ardından 2.Jüri değerlendirmesine tabii oldular ve 10 takım prototip desteği almaya hak kazandılar.” dedi.


Sivas İŞGEM Projesi ve Kale Projesi hakkında bilgi veren YURTNAÇ; “AB fonuyla yürütülen, Ajansımızın ana yararlanıcı, Sivas İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının ise proje ortağı olduğu Sivas İŞGEM projesinin inşaat işleri bitmiş ve talep eden firmalarımız atölyelere yerleşmeye başlamışladır. Önümüzdeki günlerde tekrar talep toplama için ilana çıkılacak olup, İŞGEM’in eğitim, danışmanlık ve kuluçka merkezi gibi faydalarından yararlanmak isteyen ve işliklerde yer almak isteyen firmalarımız için bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyoruz. Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında Sivas Belediyesi’nin “ Kale Projesi” fizibilitesi Kalkınma Bakanlığı tarafından uygun bulunmuş olup ilk etapta 10 milyon TL bir kaynak ile projenin desteklenmesi kararlaştırılmıştır. Projenin Sivas ilimizin turizm anlamında önemli bir merkezi olacak olan Kale Mahallesinin yeniden inşası ve eski değerlerin yeniden yaşatılması için önemli bir katkı sunacağı düşünülmektedir. Projeyi onaylayan Bakanlığımıza ve çalışmalarından dolayı Ajans ve Belediye çalışanlarına teşekkür ederim.” dedi.


YURTNAÇ, son olarak 2018 yılı mali destek programları için son hazırlıkların yapılmakta olduğunu en yakın zamanda da çağrıya çıkılacağını belirterek, gerek Kamu kurumlarının gerekse de KOBİ’lerin mali destek programlarını takip etmeleri ve rehberlere uygun olan proje başvurularını yapmalarını söyledi.


Açıklamaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

GÖRSELLER