TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

AB’den Destek Alan Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi Projesi'nin Hibe Destek Sözleşmesi İmzalandı
9 Mayıs 2023 Salı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)” isimli AB programı kapsamında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan “Are You Ready to Fly? Aircraft Maintenance Technician Training” isimli proje destek almaya hak kazandı ve hibe destek sözleşmesi imzalandı.


Toplam 7 milyon TL bütçeye sahip proje kapsamında, ne eğitimde ne istihdamda yer almayan ve 18-29 yaş aralığında bulunan 54 gencimize uçak bakım teknisyenliği, ingilizce ve kişisel gelişim eğitimleri verilmesi planlanmaktadır. Gençlerimizin seçimlerinde kadın pozitif ayrımcılığı gözetilecektir. 12 ay sürecek olan proje haziran ayından itibaren uygulama aşamasına geçecektir. Gençlerin istihdama yönlendirilmesine yönelik ilave faaliyetlerin de yürütüleceği proje ile gençlerimizin istihdam edilebilirliklerinin artırılması hedeflenmektedir.


Proje kapsamında eğitim almak isteyenlere yönelik başvuru linki ve diğer detaylar Orta Anadolu Kalkınma Ajansı web sitesinde, sosyal medya hesaplarında paylaşılacaktır.

GÖRSELLER