TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

2014 Yılı Mali Destek Programı Tanıtım Toplantısı Yozgat İl Genel Meclis Salonu'nda Gerçekleşti…
13 Aralık 2013 Cuma

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından mali destek programları kapsamında potansiyel başvuru sahiplerini bilgilendirmek amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısı Yozgat İl Genel Meclis Salon’unda gerçekleşti.

Toplantıya Ajans Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yozgat Valisi Sayın Abdulkadir YAZICI, Ajans Yönetim Kurulu Üyesi ve Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin ÖZIŞIK ile Ajans Genel Sekreter Vekili Sayın Fatih GAVGACI’nın yanısıra ilgili kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda KOBİ temsilcisi programa katıldı. Protokol konuşmalarının ardından Mali Destek Programı tanıtım videosu ve bilgilendirme sunumuna geçildi.

Ajans Genel Sekreter Vekili Fatih GAVGACI ajansın geçtiğimiz yıllarda yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın hazırlamış olduğu  2014-2023 bölge planı çerçevesinde hazırlanmış olan 2014 yılı mali destek programlarının bölgemiz adına hayırlı olmasını temenni etti. 



Ajans Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yozgat Valisi Sayın Abdulkadir YAZICI ise Kayseri, Sivas, Yozgat illerini kapsayan ORAN Kalkınma Ajansı'nın 2014-2023 dönemi bölge planı hazırlık çalışmalarının tamamlandığını belirterek, hazırlıkları tamamlanan yeni dönem bölge planının son taslağının Kalkınma Bakanlığı'na sunulduğunu ve ajansın web sitesinde yayınlandığını belirtti.



Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık konuşmasında Yozgat ilinin son birkaç senedir almış olduğu kamu yatırımlarının arttığını ve bunun önümüzdeki dönemlerde daha da fazla olması gerektiğini belirtmiştir. Ajans Mali Destek Programlarının ise bu bağlamda Yozgatlı iş adamı ve sanayici için de önemli bir kaynak olduğunu,  ile kazandırılması gereken yatırımlar için kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu söyledi.



Toplantı ORAN Uzmanlarından Ahmet Emin KİLCİ’nin yaptığı bilgilendirme sunumu ve katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.