TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

11. Kalkınma Planı Hazırlıklarında Yozgat, Sivas Ve Kayseri’li Kadın Ve Gençlerin Görüşleri Alındı
13 Şubat 2018 Salı

Türkiye’nin kalkınmasıyla ilgili yapılması öngörülen temel tercihler ve izlenecek stratejiler konusunda bölgelerdeki temel paydaşların katkılarının alındığı 11. Kalkınma Planı İl Toplantıları kapsamında, Yozgat’lı, Sivas’lı ve Kayseri’li kadın ve gençlerin görüşleri alındı.


11.Kalkınma Planı Hazırlık Çalışmaları kapsamında kadınlar ve gençlere yönelik toplantılar 07 Şubat 2018 tarihinde Yozgat Grand Ser Otel’de, 08 Şubat 2018 tarihinde Sivas Buruciye Otel’de ve 09 Şubat 2018 tarihinde Kayseri Novotel’de yapıldı.


Önceden belirlenmiş 17 öncelik üzerinde puanlama yaparak, bu öncelikleri 5’e indirildi. Katılımcılar daha sonra, bu 5 önceliğin destekleyici politikalarını tespit ettiler. Bu tespitin ardından katılımcılar gruplar halinde, kendilerine verilen politika konuları üzerinde tartışarak, bunların nasıl hayata geçirilebileceğini dair istişarelerde bulundular.


Ajans, toplantılardan elde edilen sonuçları her bir alt-öncelik için en fazla beş madde olmak üzere özetleyerek bakanlığa raporlayacaktır.

GÖRSELLER