TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Yozgat Bisiklet Günleri
8 Ağustos 2022 Pazartesi

Yozgat Valiliği himayesinde, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, Yozgat Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun destekleriyle, Yozgat’ta 3 gün süren Bisiklet Günleri gerçekleştirildi.


5-6-7 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen etkinliklerde ilk gün Halk Sürüşü, ikinci gün Sondan Kaçma Yarışı, son gün ise Yozgat MTB Yarışı yapıldı. Üç günlük etkinliğin organizasyonunda 20 genç gönüllü olarak görev aldı.


Halk sürüşüne Yozgat Valisi Sayın Ziya Polat ve Yozgat Belediye Başkanı Sayın Celal Köse’de katıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği sürüş, Yozgat Saat Kulesi ve Kent Park arasında gerçekleştirildi. Sürüşe katılan 3 kişiye kura ile bisiklet hediye edildi.


Etkinliklerin ikinci gününde profesyonel sporcuların katıldığı 11 tur ve 22 km'den oluşan Sondan Kaçma Yarışları yapıldı. Yarışmanın birincisi Gökhan Uzuntaş’a madalyası ve 1500 TL değerindeki ödülü Vali Sayın Ziya Polat tarafından takdim edildi.


7 Ağustos Pazar günü 15 kategoride gerçekleştirilen Dağ Bisiklet yarışı Yozgat Çamlık Milli Park’ın da gerçekleştirildi. Yarışmada kendi kategorilerinde Selcan Bahar Karabal, Zeki Kaygısız, Funda Taşkın, Arda Topal, Süleyman Sefa Temel, Gökhan Uzuntaş, Engin Karabacakoğlu, Mustafa Yıldız, Mustafa Bal, Fatma Günaydın, Arda Uzel, Emine Sezer ve Nafize Ege Karagöl birinci oldu.


Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri Vali Sayın Ziya Polat, Belediye Başkanı Sayın Celal Köse ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sayın Doğu Sezen ve Uzmanlar Sayın Eda Esma Şahin ve Sayın Osman Gökhan Uyan tarafından takdim edildi.


GÖRSELLER