TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Yozgat 2023 Kalkınma Çalıştayı Düzenlendi.
14 Mayıs 2013 Salı
Ajansımız TR72 Bölgesinin kalkınmasına yön verecek politikaları belirlemek üzere, 2014-2023 dönemi Bölge Planı hazırlık çalışmalarını ilgili tüm tarafların katkısını almak suretiyle sürdürmektedir. Bu amaçla, Ajansımız tarafından Yozgat ilinde 2-3 Mayıs 2013 tarihlerinde ilk gün “Gıda, Tarım ve Hayvancılık”, “Sanayi, Ticaret ve Turizm”, “Madencilik, Doğal Taşlar ve Yapı Malzemeleri” ve Sosyal Kalkınma (Eğitim, Kültür, Sağlık, Altyapı) olmak üzere 4 farklı oturumda düzenlenen eş zamanlı çalıştaylarla paydaşların görüşlerinin alındığı ve ikinci gün bu görüşlerin sunulduğu iki günlük bir çalıştay düzenlenmiştir. Çalıştaya, Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ ve Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet YILMAZ ve il milletvekilleri başta olmak üzere kamu, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, özel sektör ve üniversiteden 150’den fazla temsilci katılım ve katkı sağlamıştır.

İlk günkü çalıştaylar oluşturulan 4 oturum için sorunlar, çözüm önerileri ve vizyoner proje önerileri olmak üzere üç bölümde gerçekleşmiştir. Bu bağlamda, çalıştaylarda Yozgat’ın 2023 yılındaki vizyonuna ulaşmasını engelleyen en önemli sorunlar katılımcı bir yaklaşımla önceliklendirilerek tespit edilmiş, daha sonra sorunların çözümü için katılımcılar tarafından dile getirilen öneriler oluşturulan gruplarda tartışılarak kayıt altına alınmıştır. Ayrıca, Yozgat ilinin 2023 yılında kalkınma vizyonuna ulaşması için vizyoner proje önerileri katılımcılardan talep edilmiş, her bir katılımcı proje önerilerini belirterek yine katılımcı bir yaklaşımla oluşturulan her bir gruptan üç proje önerisi alınmıştır. Söz konusu çalıştay sonuçları, Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ ve Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet YILMAZ ve il milletvekilleri, kamu, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, özel sektör ve üniversite temsilcilerinden oluşan geniş bir katılımcı kitlesine grup moderatörleri ve Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU tarafından sunulmuştur. Söz konusu çalıştaylar,  Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet YILMAZ ve Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ’ın konuşmalarıyla son bulmuştur.

Çalışma, sadece TR72 Bölgesi 2014-2023 Dönemi bölge planına katkı sağlamakla kalmayıp, Yozgat’ın önümüzdeki 10 yılına da ışık tutacak bir yol haritası niteliğindedir.