TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
3 Şubat 2021 Çarşamba

Sivas Belediyesi öncülüğünde Ajansımız teknik danışmanlığı ile gerçekleştirilen UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı hazırlık süreci kapsamında UNESCO Türkiye Milli Komisyon Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ ve UNESCO heyeti ile istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya Sivas Belediye Başkanı Hilmi BİLGİN, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Genel Sekreter Yardımcısı İ. Tolga KORUCU ve ilgili birimlerimiz katılım sağladı.


Tarih boyunca çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Sivas, doğu-batı arasındaki kendi özgün kültürü ve müziği ile ön plana çıkmaktadır. Sivas kültürünün en önemli yapı taşlarından biri olan müziği, şehrin yerel kalkınma stratejilerinden biri haline getirmek ve kültür endüstrisini desteklemek adına yapılacak adaylık başvurusu hakkında yapılan toplantıda, bilgilendirme sunumları ve konu hakkında değerlendirmeler gerçekleştirildi.


Sivas Belediyesi ile yapılan işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilecek başvuru hazırlık sürecinin Haziran ayında tamamlanması beklenmektedir.

GÖRSELLER