TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Uluslararası Erciyes Yol Ve Dağ Bisikleti Yarışları İçin Hazırlıklar Devam Ediyor
20 Ağustos 2020 Perşembe

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerine devam eden Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Alternatif Turizm Olanaklarının Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı kapsamında 2020 yılı Çalışma Programında öngörülen ve hazırlıkları tüm hızıyla devam eden Dünya Bisiklet Federasyonu onaylı 30 Uluslararası Bisiklet Yarışının organizasyonu için 19 Ağustos 2020 tarihinde Valilik binasında bir toplantı gerçekleştirildi.


Bu yıl Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkikye Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliği, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün destekleri ile, ORAN (Orta Anadolu Kalkınma Ajansı), Erciyes A.Ş. ve Erciyes Yüksek İrtifa Spor ve Turizm Derneği koordinasyonunda genellikle şehir merkezine uzak mekanlarda düzenlenecek olan ve Covid-19 pandemi sürecinden dolayı yoğun önlemlerin alınacağı UCI ve Türkiye Bisikelt Federasyonu onaylı yarışlara, Rusya, Ukrayna, Azerbeycan, Çin, Belarus, ABD, İran ve Belçika’dan 200’ün üzerinde yarışmacının gelmesi bekleniyor.


Tüm kurumların, kendi sorumluluk alanlarına ilişkin önlemlerin konuşulduğu ve Kayseri Yatırım Destek Ofisinin organizasyon komitesi olarak katılım sağladığı toplantı sonrası, sahada yarışlar için hazırlık çalışmaları da hızlandı. Başvuruların “cyclingerciyes.com” web sitesi üzerinden alındığı yarışların ilki; 03 Eylül 2020 tarihinde Develi’de gerçekleştirilmesi bekleniyor.


İlk olarak 2017 yılında ORAN Kalkınma Ajansı, Erciyes A.Ş. ve Velo Erciyes ile birlikte başlattığımız “Bisiklet Sporunda Erciyes Yüksek İrtifa Kamp olanaklarının tanıtılması” projesi kapsamında, Erciyes Dağ Bölgesi bisiklet sporcularının dikkatini çekmeye başladı. Çalışmalar en büyük meyvesini vermeye hazırlanıyor.


Bisiklet dergisi editörleri, takım kaptanları, bisiklet federasyonu yetkilileri, sporcular ve takım doktorlarının katılımı ileORAN Kalkınma Ajansı), Erciyes A.Ş. veVelo Erciyesortaklığında 2017 yılında gerçekleştirilen FAM Tripler sonrası, 2018 yılında 15 ve 2019 yılında 30 bisiklet takımı (yaklaşık 1.000 sporcuyu) Erciyes’te yüksek irtifa kampı yapmıştı.

GÖRSELLER