TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Teşvikli Yatırımlarda Elinizi Çabuk Tutun!
17 Mayıs 2013 Cuma
Yatırımların teşvik edilmesine yönelik olarak 15.06.2012 tarihli ve 2012/3305 sayılı “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı” ile yeni teşvik paketine ilişkin düzenlemeler yapılmıştır. Kamuoyunda, Yeni Teşvik Yasası olarak bilinen bu karar uygulamaya konulan dördüncü teşvik sistemi olup illerin sosyoekonomik şartları gözetilerek ve önceki uygulamalar analiz edilerek hazırlanmıştır.

2012 yılında uygulamaya konulan yeni teşvik sistemi kapsamında Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinden oluşan TR72 Bölgesindeki yatırım teşvik belgesi sayısı ve yatırım tutarı 2013 yılının ilk 3 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre hızlı bir artış göstermiştir. Yeni Teşvik Sistemi ile getirilen destek unsurlarının bölgeyi yatırımcılar için cazibe merkezi yapmasının yanı sıra Ajans Bölgesinin Türkiye’nin tam ortasında stratejik bir konumda bulunması, gelişmiş sanayi altyapısı, köklü ticaret ve girişimcilik kültürü, tarım ve hayvancılığa uygun geniş arazileri, yoğun ve çeşitli maden rezervleri, eğitimli ve nitelikli işgücü ile tamamlanmış kentsel altyapısı da yatırımcıları yatırım yapmak üzere Ajans Bölgesine çekmektedir.


Yeni Teşvik Sistemi kapsamında 2014 yılı ile beraber vergi indirim oranları ile sigorta primi işveren hissesi destek oranı ve süresi düşmektedir. Bundan dolayı Kayseri, Sivas ve Yozgat’a yatırım yapacak yatırımcıların daha yüksek oranlarda teşvikten faydalanmaları için 2013 yılı içerisinde yatırımlarını yapmaları faydalarına olacaktır.

Kayseri, Sivas, Yozgat illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Bölgesinde Mobilya Sektörü, Metal Eşya Sektörü, Elektrikli Ev Aletleri Sektörü, Tekstil Sanayi Sektörü, Tarım ve Hayvancılık Sektörü, Medikal Sanayi Sektörü, Enerji Ekipmanları Sektörü, Savunma Sanayi Sektörü, Gıda Sanayi Sektörü, Lojistik Sektörü, Yeraltı Kaynakları (Madencilik ve Jeotermal Kaynaklar) Sektörü ile Turizm Sektörü (Kış turizmi ve Kaplıca turizmi) potansiyel yatırım alanları olarak öne çıkmaktadır.

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde yatırım yapmayı düşünen tüm yatırımcıları, Yeni Teşvik Sistemi, Ajansımız hibeleri ve diğer tüm kamu teşvik ve hibeleri ile uygun yatırım alanları konularında bilgilendirmek için Ajansımıza bekliyoruz.