TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN KALKINMA AJANSI 2022 YILI SİVAS PROJELERİ SÖZLEŞME İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
7 Eylül 2022 Çarşamba

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Orta Anadolu Kalkınma Ajansı bölge illerinin kalkınması ve istihdamın artırılması adına projeler desteklemeye devam etmektedir.


Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Sivas’tan destek almaya hak kazanan ve toplamda yaklaşık 55 milyon TL proje bütçesi ile yürütülecek 4 proje ile Kalkınma Ajansları 2022-23 yılı “Genç İstihdamı” teması kapsamında uygulanacak Start in Sivas Girişimci Destek Maratonu’nun sözleşme imza töreni 7 Eylül 2022 tarihinde Sivas’ta gerçekleştirildi.


Sivas Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Şimşek başkanlığında gerçekleştirilen törene Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas İl Genel Meclis Başkanı Hakan AKKAŞ, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, il protokolü ve proje yararlanıcıları katılım sağladı.


CMDP kapsamında desteklenen ilk proje olan Sivas Kale Projesi II. Etap Yapım İşi ile Sivas’ta tarihi bir mahallenin dokusuna uygun şekilde restore edilerek turizme kazandırılması amaçlanmaktadır. Proje yararlanıcısı Sivas Belediyesi olup toplam proje bütçesi 30 milyon TL’dir.


İkinci proje olan Optik İnce Film Tasarım ve Kaplama Merkezi Projesi ile Sivas’ta savunma sanayisine yönelik yüksek teknolojili üretimin desteklenmesi ve bu alandaki istihdamın artırılması hedeflenmektedir. Proje yararlanıcısı Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olup proje bütçesi yaklaşık 23 milyon TL’dir.


SOGEP kapsamında desteklenecek Niteliğim Artsın Ülkem Kazansın Projesi ile imalat sanayisine yönelik nitelik personel gelişimine katkıda bulunulması ve genç istihdamının artırılması amaçlanmaktadır. İmranlı’da Yarınlarımız, İş’te Kadınlarımız Projesi ile İmranlı Kadın Kooperatifi’nin yöreye özgü ürünler üretmesi adına İmranlı Belediyesi’ne ait atıl bir binanın tadilatının yapılması ve uygun makinelerin kazandırılması amaçlanmaktadır. Projelerin toplam bütçesi 2,5 milyon TL’dir.


Son olarak Kalkınma Ajansları 2022-23 Yılı teması kapsamında ORAN, Cumhuriyet Teknokent ve Sivas İŞGEM tarafından uygulanacak Start in Sivas Girişimci Destek Maratonu kapsamında girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi ve başarılı girişimcilere prototip desteği sağlanması hedeflenmektedir.


Protokol konuşmaları ve imza töreni ile tamamlanan programda Sivas iline verilen destekler nedeniyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve proje yararlanıcısı kurumlara teşekkür edildi.


GÖRSELLER