TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Mali Desteklerin Kayseri Bilgilendirmesi Yoğun Katılımla Gerçekleşti
10 Ocak 2013 Perşembe

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından mali destek programları kapsamında potansiyel başvuru sahiplerini bilgilendirmek amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısı Hilton Oteli’nde gerçekleşti.

Toplantıya Ajans Yönetim Kurulu Bşk. Kayseri Valisi Şerif YILMAZ, Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, Yaşar Karayel, İsmail Tamer ile Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu’nun yanısıra ilgili kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK’lar ve çok sayıda KOBİ temsilcisi programa katıldı. Mali destek programı tanıtım videosu ve bilgilendirme sunumlarının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu Ajansın geçtiğimiz yıllarda yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ise konuşmasında Stratejik ve teknolojik ürünlerin desteklenmesinin, ithal ürünler yerine ikame edeceğimiz ürünlerin üretilmesinin önemini vurguladı. 2023 yılı hedeflerimize ulaşmak için çalışmaların yürütüldüğünü ve İhracatta %5 olan ileri teknoloji ürünlerinin oranını %20 ye çıkarmak istediklerini söyledi. Öksüzkaya, “Kalkınma ajansları bulundukları bölgelere destek vererek kalkınmasını sağlarlar. Mali destek programının hayırlı olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, yaptığı konuşmada projelerin bağımsız değerlendiriciler tarafından objektif bir şekilde değerlendirildiği vurgusunu yaptı. İhracatın artırılması için yeni ürünler, yeni kapasiteler geliştirilmesi gerekliliğini vurgulayan Vali Yılmaz, devlet tarafından verilen çeşitli desteklerle bölge kalkınması ve kırsalın kalkınma yolunda çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. 2014 – 2023 dönemi bölge planının önemine de vurgu yapan Vali Yılmaz, sonraki yıllarda tüm çalışmaların bu plan üzerine inşa edileceğini söyledi. Kayseri Valisi Sayın Şerif Yılmaz, KOBİ ve tarım mali destek programlarının bölgemize ve insanımıza hayırlı olmasını diliyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantı katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.