TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Kayseri'de Rekabetçi Sektörlerin Belirlenmesi Toplantısı Yapıldı.
12 Aralık 2012 Çarşamba
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Kalkınma Bakanlığı tarafından verilen yetki ile faaliyet alanı olan TR72 Bölgesi (Kayseri, Sivas, Yozgat) için yeni dönem Bölge Planı hazırlık çalışmalarına hız kazandırmıştır. TR72 Bölgesinin kalkınmasına yön verecek politikaları belirlemek üzere, katılımcı bir yaklaşımla TR72 Bölgesindeki ilgili tüm paydaşların görüşüne başvurularak hazırlıkları sürdürülen yeni dönem bölge planının ilk taslağı, 1 Temmuz 2013 tarihine kadar Kalkınma Bakanlığına sunulacaktır.

Bu kapsamda, Bölge sanayinde rekabetçi sektörlerin belirlenmesi sürecinde bölgede öne çıkan sektörler bir takım analizlerle tespit edilmiştir. Bu analizlerin saha gerçekleriyle desteklenmesi ve öne çıkan sektörler arasında önceliklendirme yapılması amacıyla Kayseri’den "Kümelenme Destek Programı Yönetmeliği"nde küme birlikteliğinde rol alması öngörülen kurumlar 10 Aralık 2012 Pazartesi günü Ajans merkez hizmet binasında toplantıya davet edilmiştir.



Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU’nun başkanlık ettiği toplantı, yapılan anket çalışması sonrasında Kayseri’de oluşturulacak bir kümelenme projesi için katılımcıların görüşlerini açıklamasıyla son bulmuştur.