TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Kayseri Ve Yozgat İllerinde Fizibilite Proje Sözleşmeleri İmzalandı
28 Şubat 2019 Perşembe

2018 Yılı Fizibilite Destek Programı kapsamında Kayseri ve Yozgat illerinden destek almaya hak kazanan projelerin sözleşmeleri imzalandı.


Destek almaya hak kazanan projelerden; Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvuru sahibi olduğu TR72/18/FZD/0007 no’lu projede Yozgat Ticaret Ve Sanayi Odası Yerleşkesi fizibilite çalışması yapılacaktır. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün başvuru sahibi olduğu TR72/18/FZD/0006 nolu “Kayseri OSB Müdürlüğü Yerli ve Milli Sünger Üretecek” isimli projede ise; Kayseri’de yerli Toluen Diizosiyanat (TDI) ve Poliol hammaddesinin Kayseri''de üretilebilmesi için fizibilite çalışması yapılacaktır. Sorgun Kaymakamlığı’nın başvuru sahibi olduğu, TR72/18/FZD/0004 nolu ve “Sorgun Tarıma Dayalı İhtisas Organize Hayvancılık Sanayi Bölgesi Projesi” ile; Sorgun ilçesine 100 büyükbaş işletme kapasiteli Tarıma Dayalı İhtisas Organize Hayvancılık Sanayi Bölgesi kurulması ve bu bölgenin yem giderleri karşılayabilmek için modern sulama sistemli yem bitkisi ekiliş alanları oluşturulmasının fizibilitesi yapılacaktır. Çekerek Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından sunulan ve destek almaya hak kazanan TR72/18/FZD/0009 no’lu “Bayındırhüyük Meyve Bahçesi Yatırım Fizibilitesi” isimli projenin sonucunda, Çekerek ilçesinde 3180 hektarlık tarım arazisinde meyve bahçelerinin kurulması, elde edilen ürünlerin katma değerini artıracak tesislerin kurulması için gerekli fizibilite çalışması ortaya çıkacaktır.


Projelerin Kayseri ve Yozgat illerinin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeylerini artıracak yatırımları çekmesi ve iki il için dinamik sektörler olan imalat ve tarım endüstrisi sektörlerine katkı sağlamasını dileriz.

GÖRSELLER