TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

"Kayseri Savunma Sanayi Çalıştayı" Sektörün Öncülerini Buluşturdu
11 Nisan 2018 Çarşamba

Erciyes Teknopark ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliği ile düzenlenen Savunma Sanayi Çalıştayı Kayseri'de yapıldı.


ORAN Kayseri Yatırım Destek Ofisi tarafından hazırlanan "İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi 2018 Eylem Planı" ve TR72 Bölge Planı hedef ve öncelikleri doğrultusunda, Erciyes Teknopark ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen çalıştaya; Kayseri, Sivas ve Yozgat Bölge illerinin Valileri, Üniversite Rektörleri, ilgili akademisyenler, sanayiciler ve girişimcilerin yanı sıra, Türkiye'nin bir çok ilinden Kalkınma Ajansları, akademisyenler ve firmalar katılım gösterdi.


Açılış konuşmaları ile başlayan Kayseri Savunma Çalıştayı'nda,Kayseri Valisi Sayın Süleyman Kamçı,Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi Rektörü Muhammed Güven ve ORAN Genel Sekreter V.A. Emin Kilci konuştu.


Kilci konuşmasında ; "Kayseri'nin geçmişten gelen köklü sanayi birikimi ve yetişmiş beşeri sermayesi, Savunma Sanayii'nden daha fazla pay almasını hak edecek düzeydedir. Savunma Sanayi Müsteşarlığımız tarafından yürütülen, kısa adı EYDEP olan ve bugün burada katılımcıların detaylı bilgi alabileceği Endüstriyel Yeterlilik Değerlendirme ve Destekleme Programını bu anlamda çok önemsiyoruz. Savunma Sanayii'nde iş yapacak olan firmalarımızın bu programa mutlaka başvurmalarını ve bu sektöre girebilmek için ne aşamada olduklarını keşfetsinler istiyoruz. Ayrıca, Askeri Fabrikalarımızın sivilleşmesi sonrasında, bilindiğiniz üzere satın alma mevzuatlarında çok olumlu değişiklikler yapılmıştır. Daha önce Hava İkmal ve Ana Tamir ve Bakım Fabrikalarımız ile yaptığımız çalıştayda da gördük ki, Bölgemizde kapasitesi olan firmalar var. Askeri fabrikalarımızın ihalelerine girerek, yüksek katma değerli bu sektöre firmalarımızın imzalarını atabileceğine inanıyorum. Bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen Erciyes Teknopark ve Ajans Kayseri Yatırım Destek Ofisi çalışanlarına çok teşekkür ediyor ve çalıştayımızın tüm katılımcılarımız için olumlu geçmesini diliyorum." dedi.


Endüstriyel Yeterlilik Değerlendirme ve Destekleme Programı sunumu ve Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü Malzeme Yönetim Daire Başkanlığı'nın yeni ihale mevzuatları hakkında yaptıkları anlatımla devam eden çalıştayın öğleden sonraki oturumunda; 'Askeri Sistemlerde Yazılım-Bilişim ve Simülasyon Sistemleri Vizyon Paneli', 'Askeri İleri Malzemeler Vizyon Paneli' ve 'İnsansız Askeri Araç Sistemleri Vizyon Paneli' olmak üzere üç faklı panel düzenlendi. Panellerde, Aselsan, Aspilsan, BMC, TUBİTAK, Roketsan, TEI, TAI, Baykar Makina, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Havelsan ve Solid Electron gibi bir çok kurum ve kuruluştan üst düzey katılımcılar konuştu.

GÖRSELLER