TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Kayseri E-Ticaret ve E-İhracat Danışmanlık Ofisi Proje Sözleşmesi İmza Töreni Yapıldı
9 Şubat 2022 Çarşamba

2021 yılı Üreten Şehirler Programı kapsamında Kayseri Ticaret Odası’nın başvuru sahibi olduğu, Kayseri Sanayi Odası’nın ise proje ortağı olduğu “Kayseri E-Ticaret ve E-İhracat Danışmanlık Ofisi” projesinin sözleşme imza töreni Kayseri Ticaret Odası’nda gerçekleşti. Törene KTO Başkanı Ömer GÜLSOY, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Ahmet Emin KİLCİ ile KTO Yönetim Kurulu üyeleri Erol SIRIKLI, Mehmet GÜLSOY katıldı.


“Kayseri E-Ticaret ve E-İhracat Danışmanlık Ofisi”, 2021 yılında Üreten Şehirler Programı kapsamındaki 13 ilden sunulan ve başarılı olan 9 proje arasında yer almaktadır. Bu proje ile Kayseri Ticaret Odası’nda kurulacak ofise mentörler yetiştirilmesi, Kayseri imalat sanayinin son 5 yıllık ihracatında öne çıkan 6 imalat sektöründen (Mobilya imalatı, Elektrikli teçhizat imalatı, Tekstil ürünlerinin imalatı, Ana metal sanayii, Makine ve teçhizat hariç fabrikasyon metal ürünleri imalatı, Başka yerde sınıflandırılmamış makine ve teçhizat imalatı) seçilecek 20 firmada danışmanlık faaliyetlerinin yürütülmesi, yine Kayseri imalat sanayindeki firmalardan seçilecek 120 kişiye e-ihracat/e-ticaret eğitimi verilmesi hedeflenmektedir.


Proje kapsamında seçilen 6 imalat sektörünün Kayseri imalat sanayinin son 5 yıllık ihracatındaki payı %88,6’dır. Diğer taraftan Kayseri ili mobilya imalat sanayi ihracatı, Türkiye mobilya sanayi ihracatından %25’in üstünde pay almaktadır. İhracatta rekorlar kıran ilimizin geleneksel ihracat yöntemleriyle birlikte geleceğe yatırım yaparak e-ihracat konusunda da gelişmesi doğrultusunda bu projenin Kayseri sanayisinde olumlu etkiler oluşturacağı değerlendirmektedir.


Kayseri E-Ticaret ve E-İhracat Danışmanlık Ofisi projesinin Kayseri için hayırlı olmasını dileriz.
GÖRSELLER