TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

IPA II Rekabetçi Sektörler Programı Bilgilendirme Toplantısı Sivas Valiliği’nde Gerçekleştirildi
16 Kasım 2016 Çarşamba
 16.11.2016

IPA II kapsamında yürütülen Rekabetçilik ve Yenilik Operasyonel Programı bilgilendirme toplantısı Sivas Valisi Sn. Davut Gül’ün başkanlığında ilgili kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinin katılımıyla Sivas Valiliği’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Sivas Valisi Davut GÜL, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mahir KUZUCU, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Nebi KAYA, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim YILDIZ, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir HASTAOĞLU, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Vekili Ahmet Emin KİLCİ, Sivas Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sinan DÜNDAR, kamu kurum müdürleri ve Sivas YDO personeli katılım sağladı. Ajans Uzmanı Yunus Emre ŞEKER’ in Rekabetçilik ve Yenilik Sektörel Programı konulu sunumu ile başlayan program, proje fikirleri ve soru cevap bölümü ile devam edip, Sivas Valisi Davut GÜL’ ün genel değerlendirme konuşması ile sona erdi.

Her kurumun kendi proje ofisi olması gerektiğini belirten Sivas Valisi Davut GÜL, IPA II döneminde büyük ölçekli fonların var olduğunu vurguladı. Konuşmasının devamında, kurumların kısa zaman içinde proje fikirlerini netleştirmesi ve Sivas Valiliği AB Ofisi ve ORAN Kalkınma Ajansı koordinasyonunda sürecin en iyi şekilde tamamlanması gerektiğini belirtti. 

Bilindiği üzere, Rekabetçi Sektörler IPA I döneminde, Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı (BROP) altında 2007- 2013 yılları arasında faaliyet göstermiştir. 565 milyon Avroluk ilk döneme dair projelerin büyük bir kısmı yürütülmeye devam etmektedir. Bu başlık altında, 7,2 milyon Avro değerinde Sivas İŞGEM Projesi ORAN Kalkınma Ajansı tarafından Bakanlık koordinasyonunda yürütülmektedir. Rekabetçilik ve Yenilik Operasyonel Programı (RYOP) başlığı altındaki yeni dönem 2014- 2020 yılları arasını kapsamaktadır. Projelerin uygulama sürecinin 2026’ya kadar devam etmesi beklenmektedir.