TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Gürün Şuğul Vadisi Turizm Alt Yapısının Geliştirilmesi Fizibilite Projesi Kapanış Toplantısı Yapıldı.
31 Ekim 2012 Çarşamba
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 2012 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenen TR-72-11-İKP-01/091 referans numaralı Gürün Kaymakamlığı tarafından hazırlanmış olan “Gürün Şuğul Vadisi Turizm Alt Yapısının Geliştirilmesi Fizibilite Projesi” ne ilişkin kapanış ve bilgilendirme toplantısı 30 Ekim 2012 tarihinde Gürün Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya Gürün Kaymakamı Sn. Ömer KALAYLI, Belediye Başkanı Sn. Mehmet AKTAŞ, Garnizon Komutanı Sn. Murat GÜL, Cumhuriyet Savcısı Sn. Resul YILDIRIM, ORAN Kalkınma Ajansı Uzmanlarından Sn. Mustafa EREN, Sn. Metin ERGÖKTAŞ ve Sn. Serdar ARSLAN, Resmi Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları ile çok sayıda izleyici katılmıştır.

Toplantının açılışında konuşma yapan Gürün Kaymakamı Sn. Ömer KALAYLI ve Gürün Belediye Başkanı Sn. Mehmet AKTAŞ, projenin, bölgenin turistik öneme sahip değerlerinden olan Şuğul vadisinin ulusal ve uluslararası kültüre kazandırılması açısından büyük önem arz ettiğini ve yörenin turizme kazandırılmasına yönelik eylem planının hazırlanması için ilk adım olduğunu belirtmişlerdir. Proje ile bölgede pek çok doğal ve kültürel değer için şans doğduğunu, projenin tamamlanması, tanıtımı ve sonuçlarının ortaya çıkmaya başlaması ile birlikte çevre ilçelere de örnek teşkil ederek benzer çalışmaların başlamasına öncülük edeceğini, benzer projelerin artması ile bölgedeki kaynakların ortaya çıkartılarak daha etkin kullanılması ile bölgenin bir bütün olarak gelişebileceğini ifade etmişlerdir.

Konuşmaların ardından fizibilite çalışmasının tanıtımı yapan yüklenici firma temsilcisi, proje ile Şuğul vadisinin doğal yapısının korunarak günü birlik konaklamalarla birlikte insanların tüm tatillerini geçirmek için plan yapacakları ve pek çok farklı güzelliği yaşayabilecekleri bir yer haline gelmesini hedeflediklerini belirterek hazırlamış oldukları 2 ve 10 yıllık planlar hakkında bilgi vermiştir. Toplantı, tanıtımı müteakiben düzenlenen kapanış yemeği ile sona ermiştir.