TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ESPOR Akademi İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
9 Kasım 2021 Salı
Son yıllarda dijital dünyada yaşanan gelişmeler ile elektronik oyunlar 110 milyar dolarlık bir ekonomi yaratmış durumdadır. 32 milyonu aşan oyuncu sayısı ise Espor’un artık bir spor dalı olarak tüm dünyada tanınmasını sağlamıştır. Ülkemizde de çok sayıda gencin espor faaliyetleri ile yakından ilgilenmektedir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının başlattığı ve ilk etapta 4 ilde uygulanması beklenen Espor Akademi Projesi için Ajansımız Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile bir iş birliği protokolü imzaladı. Proje ile Talas Gençlik Merkezi içerisinde oluşturulacak Espor Akademi, gençlerin espor alanında profesyonel olarak bulunmalarına imkân sağlayacaktır. Espor ekosistemi içerisinde gerek duyulan tüm eğitimlerin verileceği bu merkezde takımlar antrenmanlarını yapabilecek ve yeni oyuncular yetiştirilecektir.

Proje ile çok kısa bir sürede lisanslı oyuncu ve antrenörlerin yetiştirilmesi öngörülmektedir. Bu yetiştirme süreci Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü himayesinde yapılacak olup gençlerin daha sağlıklı bir ortamda hem ailelerine hem de kendi geleceklerine değer katması beklenmektedir.
GÖRSELLER