TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Erciyes Uluslararası Yol Ve Dağ Bisikleti Yarışları Başlıyor
1 Eylül 2020 Salı
Uluslararası Bisiklet Federasyonu takviminde yer alan 32 uluslararası yol ve dağ bisikleti yarışı 3 Eylül ile 11 Ekim tarihleri arasında Türkiye’de bisiklet sporunun merkezi haline gelen Kayseri Erciyes’te gerçekleşecek. Organizasyon 40 gün boyunca usta pedalcıların mücadelesine sahne olacak.

Erciyes Uluslararası Yol ve Dağ Bisikleti Yarışları, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes AŞ, Erciyes Yüksek İrtifa Spor Turizmi Derneği, Velo Erciyes, ORAN Kalkınma Ajansı organizasyonuyla Uluslararası Bisiklet Birliği UCI (Union Cycliste Internationale) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliği ve Develi Belediyesi, Spor A.Ş, Kayseri Ulaşım A.Ş, İl Sağlık Müdürlüğü ile kamu kurum ve kuruluşların destekleriyle gerçekleşecek.

Kayseri’de 3 Eylül ve 11 Ekim ayları arasında 12 uluslararası kadın ve erkek yol bisikleti, 2’si downhill, 20 dağ bisikleti olmak üzere 32 uluslararası bisiklet müsabakası düzenlenecek. Erciyes, dünyadaki en fazla uluslararası yarışa ev sahipliği yaparak bisiklet camiasına damgasını vuracak.

Erciyes Yüksek İrtifa Kampları ve bisiklet yarışlarına Türkiye başka olmak üzere dünyanın dört bir yanından ABD, İtalya, İspanya, Rusya, Belçika, Ukrayna, Çin, Azerbaycan, Kuveyt, Kolombiya’dan bisiklet takımları katılacak. Erciyes’teki müsabakalara 90 Erkek, 55 kadın profesyonel sporcu katılacak.

Organizasyon Kayseri şehir merkezi başta olmak üzere Melikgazi, Talas, Kocasinan, Develi, Yahyalı, Hacılar, Yeşilhisar, Felahiye, Özvatan, Tomarza ilçelerin güzergâhlarında yapılarak, şehrin tarihi ve doğal güzelliklerinin olduğu yerler ön palana çıkartılacak. Dağ bisikleti ve Downhill yarışları ise Erciyes Bike Park parkurlarında gerçekleşecek.

Korona virüs salgını nedeniyle dünya genelinde yüzlerce yarış organizasyonun iptal olması tüm profesyonel bisiklet takımlarının gözlerini Kayseri Erciyes Dağı’na çevirdi. 2.200 metrede konaklama imkânı, yolların kalitesi ve çeşitliliği, dağın havaalanına yakınlığı, özellikle Avrupa olmak üzere birçok noktadan dire uçuş imkânı, iklimi, Avrupa’da bulunan rakip dağlara kıyasla kaliteli hizmet sunması ve ülkemizin birçok ülkeden vizesiz seyahate açık olması bölgeyi ön plana çıkarıyor.

Müsabakalar öncesinde Erciyes MagaSaray Otel’de düzenlenen basın toplantısına; Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Kayseri Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid CINGI, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat ESKİCİ ve VELO Erciyes Organizatörü Mustafa Kemal CANFEDAİ katıldı.

Erciyes’in sadece kış ve kayak sporları merkez olmadığını, bisiklet sporları konusunda da dünyada en iyiler arasına girdiğini belirten Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı “Biliyorsunuz ki Erciyes’te Kayseri Büyükşehir Belediyemizin yatırımları büyük bir hızla devam ediyor. Erciyes Master Planı’nın meyvelerini sadece kış ve kayak turizminde değil, aynı zamanda sportif bütün branşlarda da görmeye başladık. 2011 yılında kurulduğumuz günden bu yana Erciyes’te özellikle bisiklet sporuna ayrı bir ehemmiyet verdik. Yatırımlarımızı ona göre şekillendirdik. ‘Erciyes’i Türkiye’de bisikletin merkezi yapacağız’ diye bir vizyon ortaya koyduk. Biz yıllardır Erciyes’i 4 mevsim canlı tutmak için çalışıyoruz. Belediyemizin bütün gayretleri bu yönde. Kış sporlarında kendimizi gösterdik. Artık bisiklet sporunda da tercih edilen bir nokta olduğumuzu kanıtladık” dedi

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı da Erciyes’in uluslararası yarış yapması için bütün alt yapıya sahip olduğunu söyledi. Kayseri’nin bisiklet sporu için en uygun şehirlerden olduğunu belirten Küçükbakırcı, “Bu konumun içerisinde bir de Erciyes gibi zenginlik olunca 32 uluslararası yarış yapmak hiç de hayal olmuyor. Eminim ki kısa bir süre içerisinde Erciyes, dünyada bisiklet sporunun vazgeçilmez adresi olacak” ifadelerini kullandı.

ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci de, “İlk olarak 2017 yılında ORAN Kalkınma Ajansı, Erciyes A.Ş. ve Velo Erciyes ile birlikte başlattığımız bisiklet sporunda Erciyes Yüksek İrtifa Kamp olanaklarının tanıtılması projesi kapsamında, Erciyes Dağı Bölgesi bisiklet sporcularının dikkatini çekmeye başladı. Bugün çalışmalarımızın meyvelerini düzenlenecek yarışlar ile almaya başladık” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ise, “Erciyes’te yüksek irtifa kamp merkezinin temellerinin atılması, belediyemizin üstün gayreti ve kamu kuruluşlarının desteği ile gelinen seviye bellidir. Federasyonumuza minnettarız, teşekkür ediyoruz. Müsabakaların büyük çoğunluğunu şehrimizde yapma noktasında iradeyi ortaya koydular” diye konuştu.

VELO Erciyes Organizatörü Mustafa Kemal CANFEDAİ de, yarışlar hakkında bilgiler verdi.

Yarış takvimi aşağıdaki gibidir;

3 Eylül 2020 Yol Bisikleti Grand Prix Develi – Kadın

3 Eylül 2020 Yol Bisikleti Grand Prix Develi – Erkek

4 Eylül 2020 Yol Bisikleti Grand Prix Kapadokya – Erkek

4 Eylül 2020 Yol Bisikleti Grand Prix Kapadokya – Kadın

5 Eylül 2020 Yol Bisikleti Grand Prix Mount Erciyes 2.200 MT – Kadın

5 Eylül 2020 Yol Bisikleti Grand Prix Mount Erciyes 2.200 MT – Erkek

6 Eylül 2020 Yol Bisikleti Grand Prix World’s Best High Altitude – Erkek

6 Eylül 2020 Yol Bisikleti Grand Prix World’s Best High Altitude – Kadın

10 – 13 Eylül 2020 Dağ Bisikleti Mega Saray Erciyes Hotel MTB Yarışları-4 Gün /4 Yarış

14 Eylül 2020 Yol Bisikleti Grand Prix Velo Erciyes – Erkek

14 Eylül 2020 Yol Bisikleti Grand Prix Velo Erciyes – Kadın

15 Eylül 2020 Yol Bisikleti Grand Prix Central Anatolia – Kadın

15 Eylül 2020 Yol Bisikleti Grand Prix Central Anatolia – Erkek

17 – 20 Eylül 2020 Dağ Bisikleti Velo Erciyes MTB Yarışları – 4 Gün /4 Yarış

20 Eylül 2020 Dağ Bisikleti Erciyes Downhill

23 Eylül 2020 Dağ Bisikleti Central Anatolia MTB Cup

24 Eylül 2020 Dağ Bisikleti Kayseri MTB Cup

27 Eylül 2020 Dağ Bisikleti Kayseri Velo Erciyes Downhill

1 Ekim 2020 Dağ Bisikleti Zafer Bayramı – Victory Day MTB Cup

2 Ekim 2020 Dağ Bisikleti Mirada Del Lago Hotel MTB Cup

3 Ekim 2020 Dağ Bisikleti Mt Argeus 2.200 mt MTB Cup

4 Ekim 2020 Dağ Bisikleti Best High Altitude MTB Cup

8-11 Ekim 2020 Dağ Bisikleti Marmonti Erciyes MTB yarışları – 4 Gün /4 Yarış
GÖRSELLER