TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Projesi Kapsamında Çalışmalar Devam Ediyor
7 Ağustos 2015 Cuma
07.08.2015

Ajans Kayseri, Sivas ve Yozgat Yatırım Destek Ofisleri, İstanbul’da gerçekleştirilen RICA(Regional Investment Climate Assesment Project) Projesi kapsamındaki İşletme Anketleri Eğitimine katılım sağladı.

Kalkınma Bakanlığı, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi ile Dünya Bankası tarafından yürütülen proje yatırım ortamı değerlendirmeleri ile ilgili birçok ülkede çalışmalar yapan Dünya Bankası, ülkemizde de yatırım ortamı değerlendirmesine yönelik yaklaşık 6000 firma ile yüz yüze görüşerek anket yapmayı planlanıyor. Anketler sonucunda ülkemizin yatırım ortamının değerlendirilmesi, firma profilleri ve Türkiye’de iş yapma olanaklarının önündeki engeller tespit edilmesi hedefleniyor. Anket sonuçları ve raporlar ile hem Türkiye’nin diğer dünya ülkeleri ile karşılaştırmasının yapılması hem de ülkemiz içerisinde, bölgeler bazındaki farklılıklar tespit edilmesi hedefleniyor.

TR72 Bölgesi içerisinde Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde yaklaşık 150 işletme ile gerçekleşecek olan projenin ilk anket çalışmalarının Eylül ayında başlaması planlanıyor. Bu kapsamda İstanbul’da yapılan İşletme Anketleri Eğitimine katılım sağlanarak ve anket uygulamasının nasıl gerçekleşeceği, hangi yüklenici firmaların hangi bölgelerde çalışma yapılacağı konusu ele alındı.