TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Ar-Ge Merkezi Kurma Çalışmalarına Devam
16 Mayıs 2017 Salı
 16.05.2017

Bölgesinde Ar-Ge altyapısı ve ekosistemini geliştirmeyi kendisine görev edinmiş olan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Kayseri’de özel sektör Ar-Ge Merkezi sayısını artırmaya yönelik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Kayseri Yatırım Destek Ofisi’nin Haziran 2016’dan bu yana yürütmekte olduğu çalışmalarla, ilimize 3 yeni özel sektör Ar-Ge merkezi kazandırılarak toplam Ar-Ge Merkezi sayısı 4’e çıkarılmıştı.

Son olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Ar-Ge Merkezi kurulum başvuruları yapılan Merkez Çelik San. Tic. A.Ş. ve Küçükler Tekstil San. ve Tic. A.Ş. firmalarına ait dosyaların bakanlık tarafından ön incelemeleri tamamlanmış olup, iki firmaya da hakem hocalarımızın ziyaretleri gerçekleşmiştir.

ORAN Kayseri Yatırım Destek Ofisi koordinatörü ve uzmanlarının da katıldığı ziyaretler, her iki firma için de olumlu geçmiştir.

Firmalarımızın başvurularının en kısa zamanda olumlu sonuçlanmasıyla Kayseri’deki özel sektör Ar-Ge merkezi sayısının 6’ya çıkmasını ümit ediyoruz.

ORAN Kalkınma Ajansı olarak, yeni Ar-Ge merkezleri kurma çalışmalarımızın yanı sıra, mevcut Ar-Ge merkezlerinin birbirleriyle ve Üniversite, Teknopark, TTO, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı vb paydaşlarla ilişki kurmalarına ve bölgede Ar-Ge ekosisteminin gelişmesine katkılarımız devam etmektedir.