TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Ajans Haziran Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat’ta Yapıldı
11 Haziran 2014 Çarşamba
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Haziran ayı Yönetim Kurulu Toplantısı 10 Haziran 2014 tarihinde Yozgat Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Sivas Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı  Alim BARUT, Kayseri  Valisi Orhan DÜZGÜN, Yozgat Valisi Abdülkadir YAZICI, Ajans Kalkınma Kurulu Başkanı ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk KOCACIK, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖZHASEKİ, Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN, Yozgat Belediye Başkanı Kazım ARSLAN, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil ŞAHBAZ, Kayseri Ticaret Odası  Başkanı Mahmut HİÇYILMAZ, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin ÖZIŞIK  ve Ajans Genel Sekreter Vekili Fatih GAVGACI katılım sağladı.



Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Sivas Valisi Alim BARUT toplantının açılışında yaptığı konuşmasında;

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2014 yılı teklif çağrısı kapsamında başarılı bulunan proje sahipleri ile sözleşme imza süreci tamamlanmış olup gerçekleştirilen başlangıç toplantıları, uygulama eğitimleri ve ilk izleme ziyaretleriyle birlikte projelerin uygulama sürecine geçilmiştir. Bu kapsamda KOBİ’ler tarafından yürütülecek olan projelerin 9 ay içerisinde, kar amacı gütmeyen kurumlar tarafında yürütülecek olan altyapı projelerinin ise 18 ay içerisinde tamamlanması öngörülmektedir. Bu vesileyle projeler kapsamında gerçekleşecek yatırımların KOBİ’lerimizin rekabet güçlerinin artırılmasına ve bölgemiz kalkınmasına katkı sağlamasını diliyorum.

Ayrıca, bölgemizin ihtiyaç duyduğu acil veya stratejik nitelikli araştırma, fizibilite ve eylem planı gibi çalışmaların destekleneceği Doğrudan Faaliyet Destek Programı ile Bölgemizde bulunan kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerinin artırılması hedefiyle eğitim ve danışmanlık desteklerinin sağlandığı Teknik Destek Programı kapsamında sunulacak faaliyet tekliflerinin kabulü devam etmektedir. Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların istifade edebileceği söz konusu programlarla ilgili detaylar Ajans web sitesinde paylaşılmaktadır.” dedi.

Toplantının ardından Ajans 2014 Yılı I. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı’nın yapılacağı Yozgat Belediyesi Şahin Tepesi Tesisleri’ne geçildi.