TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

4. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali
20 Mayıs 2016 Cuma
 20.05.2016

Orta Anadolu Kalkınma Ajansının da desteklediği 4. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali 18 Mayıs Akşamı “Ankara Yazı Veda Mektubu” Filmi ile açılış yaptı. Açılışa İş Geliştirme, İletişim ve ORAN Akademi Birim Başkanı Mahmut AKBABA ile Ajans Uzmanları katıldı.

Açılışa “Ankara Yazı Veda Mektubu” Film Ekibi ile aralarında Eşref KOLÇAK, , Bahar Öztan, Yusuf Sezgin, İpek Tuzcuoğlu ve Can KOLUKISA’nın da bulunduğu birçok sanatçı katıldı. Kayseri Valisi Sn. Orhan DÜZGÜN ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinemalar Genel Müdürlüğü’nden Daire Başkanı Sn. Enver ASLAN ve 4. Uluslararası Altın Çınar Kayseri Film Festivali’nin Yönetmeni Kadir Turna Açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Vali DÜZGÜN, konuşmasında amatör bir ruhla başlayan Altın Çınar Film Festivali'nin uluslararası boyut kazanmasıyla bu sene 4'üncüsünün düzenlendiğini belirterek, festivalin bir çınar gibi kök salmaya başladığını ve festivalin düzenlendiği yerlere renk kattığına değinmiştir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinemalar Genel Müdürlüğü'nden Daire Başkanı Enver Aslan ise, festivalin büyük bir katılımla devam etmesi durumunda katkılarının her zaman devam ettireceklerinin sözünü vererek, festivalin çınar gibi yıllara kök salması temennisinde bulunmuştur.

Bu sene Hindistan teması ile gerçekleştirilen Festivalde birçok Bollywood filmi gösterilmektedir. Kısa Film Yarışmasının yanı sıra, galalar, atölyeler ve söyleşiler gerçekleştirilmektedir.

Yücel Çakmaklı Film Atölyesi ve Anadolu Sinemacılar Derneği işbirliğinde, Kayseri Valiliği, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu destekleriyle düzenlenen 4. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali 18-21 Mayıs tarihleri arasında devam edecektir.