TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

2014 Yılı Mali Destek Programı Kapsamında Başarılı Bulunarak Destek Almaya Hak Kazanan Başvuru Sahipleriyle Sözleşmeler İmzalanıyor.
23 Mayıs 2014 Cuma
İstikrarlı Büyüme Mali Destek Programı ile Sivas ve Yozgat illerinden 35 İşletmeye Destek

Sivas ve Yozgat illerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin başvuruda bulunduğu ve 35 işletmenin destek almaya hak kazandığı İstikrarlı Büyüme Mali Destek Programı ile 10 milyon TL tutarında kaynağın KOBİ’lere aktarılması hedefleniyor. Projelerin hayata geçirilmesi sonucu Sivas ve Yozgat illerine toplam 20,7 milyon TL tutarında bir yatırım kazandırılarak ve fabrikasyon metal ürünleri, madencilik, inşaat malzemeleri ve mobilya sektörleri başta olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin katma değerli ve yenilikçi ürün üreterek il endüstrisine ve istihdama katkı sağlamaları amaçlanıyor.



Rekabetçi Üretim Mali Destek Programı ile Kayseri ilinden 32 İşletmeye Destek

Kayseri ilinden KOBİ’lerin başvuru sahibi olduğu ve 32 işletmenin destek almaya hak kazandığı Rekabetçi Üretim Mali Destek Programı kapsamında da 10 milyon TL tutarında kaynağın KOBİ’lere aktarılması hedefleniyor. Program kapsamında gerçekleşecek 20 milyon TL’yi aşan toplam yatırım miktarı ile firmaların ulusal ve küresel ölçekte rekabetçiliklerinin artırılması ve daha yüksek katma değerli mal ve hizmet değer zincirlerine geçmeleri hedefleniyor.



Sosyal ve Kentsel Kalkınma Mali Destek Programı ile Sivas ve Yozgat İllerinden 13 Kurum Mali Destek Almaya Hak Kazandı

Ayrıca, kar amacı gütmeyen kurumların başvuru yaptığı 13 projenin destek almaya hak kazandığı Sosyal ve Kentsel Kalkınma Mali Destek Programı ile de 6,5 milyon TL kaynağın Sivas ve Yozgat illeri sınırları içerisinde sosyal ve kentsel altyapının geliştirilmesi ile temel hizmetlere erişimin iyileştirilmesi ve bölgede yaşam kalitesinin artırılması amacıyla hazırlanan projelere kullandırılması hedefleniyor. Projelerin tamamlanmasıyla Sivas ve Yozgat illerinde 21 milyon TL’yi bulan yatırım gerçekleşmesi ve sosyal eksikliği giderecek birçok eserin illerimize kazandırılmış olması amaçlanıyor.