TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

2011 yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi MDP Sivas İli Proje Sözleşmeleri İmzalandı
29 Şubat 2012 Çarşamba


Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilen 2011 yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Sivas ilinde mali destek almaya hak kazanan proje sahipleri ile toplu sözleşme imza töreni yapıldı. Sivas Valiliği Vali Dr. Hasan Canpolat toplantı salonunda  yapılan törene Sivas Valisi  Ali KOLAT, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı  Sedat ÖZATA, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Meftuni YEKELER, Sivas Vali Yardımcısı  Veysel ÇİFTÇİ, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı  Hayri KÖSE, Gemerek Kaymakamı  Adnan TEZCAN, Şarkışla Kaymakamı  Abdullah UÇGUN ve proje sahibi kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.



Tören, Sivas Valisi  Ali KOLAT’ın konuşması ile başladı. Konuşmasında, 2011 yılı mali destek programlarında Sivas ilinden destek almaya hak kazanan projeler ve ORAN Kalkınma Ajansı’nın faaliyetleri hakkında bilgi veren Sivas Valisi  Ali KOLAT, Sivas’ın  sadece  mali yönden değil teknik olarak da ORAN Kalkınma Ajansı’nın imkanlarından faydalanması için tüm kamu kurumlarının ve özellikle de KOBİlerin  çaba sarf etmesinin önemini belirtti. Tören, kurum yetkililerinin projelerini tanıtmalarının ardından sözleşmelerin imzalanması ile son buldu.


Sivas Valiliği’nin Başvuru Sahibi, Sivas il Özel İdaresi’nin ortak ve Şarkışla Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin iştirakçi olduğu “Şemsi Efendi Konağını Kültür Turizmine Kazandırma Projesi “ isimli projenin sözleşmesinin imzalanması.


Sivas Belediyesi’nin sunmuş olduğu “Terzioğlu Konağı Onarım ve Yeniden Kullanım Uygulama Projesi “ isimli projenin sözleşmesinin imzalanması.


Gemerek Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin sunmuş olduğu “Çat Yaylası Turizme Açılıyor” isimli projenin sözleşmesinin imzalanması.