TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

2011 Yılı II. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı Yapıldı.
29 Aralık 2011 Perşembe
Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı 2011 Yılı II. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı 22 Aralık Perşembe günü Kayseri ilinde yapıldı.



Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu ile Kurul Üyeleri katıldı.



Açılış konuşmasını yapan ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Necati Şentürk, “Kalkınma Kurulu’nun bölgenin kalkınması için strateji geliştirerek potansiyellerini tespit etmesi ve bölge ile ilgili sorun ve çözüm önerilerini Ajansa sunması son derece önemlidir. Bu nedenle, Kalkınma Kurulu üyelerimizin bölgemizin kalkınması için görüş ve öneri oluşturması ve Ajans faaliyetlerinde aktif rol almalarını bekliyoruz. " dedi. Sektörel Çalışma Gruplarının çalışmalarından ve bu çalışmaların sonucunda çıkan raporlarda yer alan önceliklerin 2011 yılı Mali Destek Programları önceliklerinin belirlenmesinde yol gösterici olduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Necati Şentürk ile Ajans Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Ali Kolat Kalkınma Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. İnci Varinli, Başkan Vekili Mustafa Çimen, Kâtip Üyeleri Hasan Karaman ve Mehmet Ali Çevrim’e plaket takdim ederek Kalkınma Kuruluna hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.


 
Genel Sekreter Dr. H. Mustafa Palancıoğlu’nun 2011 Yılı Ara Faaliyet Raporu’nun sunumuyla devam eden toplantıda Mali Destek Programlarının değerlendirme sürecinin objektif olduğuna vurgu yapıldı.

Açılış konuşmalarının ardından seçim esasları üyelere okunarak Kalkınma Kurulu Başkan ve Başkan Vekili seçimine geçildi. Gizli oylama ile yapılan oylamada Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca 43 oy ile Kalkınma Kurulu Başkanı, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler ise 28 oy ile Başkan Vekili seçildi.



Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Reşit Özkanca'nın gündem maddelerini tamamlanmasının ardından toplantı sona erdi.