TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

“Yozgatlı İş Adamları Zirvesi” Gerçekleştirildi
11 Mayıs 2017 Perşembe
 11.05.2017

5-6-7 Mayıs 2017 tarihlerinde Yozgat Valiliği ve ORAN işbirliği ile “Yozgatlı İş Adamları Zirvesi” Yozgat’ta gerçekleştirildi.

Zirvenin Gala Programına Adalet Bakanı Sayın Bekir BOZDAĞ, Yozgat Valisi Sayın Kemal YURTNAÇ, Yozgat Belediye Başkanı Sayın Kazım ARSLAN, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Metin ÖZIŞIK, Yozgat dışında yaşayan 130 iş adamı, Yozgat’ta faaliyet gösteren iş adamları, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, il ve ilçeler Meslek Odaları Başkanları ve Yozgat’ta kamu kurumlarının temsilcileri organizasyona katılım sağlamışlardır.



Yatırım ortamı sunumlarının yanında iş adamlarına Yozgat’ta yer alan yatırım fırsatları, yatırım ortamında öne çıkan sektörler, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının teşvik ve hibelerini içeren bilgiler, OSB yatırım avantajları gibi somut çıktılar sunabilecek belge, doküman ve raporlar ORAN Kalkınma Ajansı tarafından organizasyondan önce titizlikle hazırlanıp ve/veya güncellenmiş olup program esnasında iş adamlarına dağıtılmıştır. 



ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin KİLCİ yaptığı açılış konuşmasında “Yozgat’a yatırım yapmayı planlayan bütün yatırımcılara Ajans olarak bütün imkânları seferber edip, bölge özelinde karşılaşabileceğiniz bütün sorunlara çözüm noktasında sizlerin yanındayız” diyerek bölgede yapılacak yatırımların önemine vurgu yapmıştır.



Yozgat Valisi Sn. Kemal YURTNAÇ bu tür toplantıların genelde şehirlerde yapılacak bir iş için yardım toplamak için yapıldığına değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizlere sadece memlekete vefa projesi çerçevesinde buradaki yatırım fırsatlarını anlatmak istiyoruz. Yatırımlarınızı daha nasıl ileri götürürsünüz ve sizin memleketinize istihdam konusunda nasıl desteğiniz olabilir diye size fırsatları sunuyoruz."dedi.

Yozgat'ın 5. Yatırım Teşvik Bölgesi'nde yer aldığını aktaran Vali Yurtnaç, "Buraya yatırım yaptığınızda size getirileri neler, burada herkes, hem cebini hem memleketini düşünecek. Bizler sizlere tüm altyapı bilgilerini vermeye, işlerinizde destek olmaya, problemleri çözmeye hazırız. Ben sizlere burada yapacağınız yatırımlarda sıfır bürokrasi vadediyorum" ifadelerini kullandı.



Açılış konuşmalarının sonunda Adalet Bakanı Sn. Bekir BOZDAĞ Türkiye ekonomisi hakkında genel bilgiler vererek Yozgat’ın yatırım fırsatlarından bahsederek, “Gerek Yozgat’ta gerekse başka yerlerde yapacağınız yatırımlarda biz sizlerin hem yanında hem de emrindeyiz. Yozgat gerek hızlı treni ile gerek havaalanı ile gerek 3. OSB ile gelişimini hızlandıran bir il. Sizlerin de vereceği destek ve yapacağı yatırımlarla ilimiz daha ileri seviyelere gelecektir” ifadelerini kullandı.


Programın devam eden oturumunda ORAN Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur YILDIZ tarafından Yozgat Yatırım Ortamı Sunumu, TKDK İl Koordinatörü tarafından TKDK destekleri sunumu yapılmış olup yatırımcılara somut senaryolar üzerinden Yozgat’a yatırım yapmaları halinde elde edilebilecek kazanımlar aktarılmıştır. 



Yapılan bilgilendirme çalışmalarından sonra katılımcılar ile birlikte Türkiye’nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlık Milli Parkı ve bir sonraki gün de Sarıkaya Tarihi Roma Hamamı gezisi gerçekleştirilerek zirve sona ermiştir.


Yozgatlı İş Adamları Zirvesinin geleneksel hale geleceği, yıllık olarak bu toplantıları yapmaktan ziyade yıl içerisinde tematik konuları içeren il bazında veya bölge bazında Yozgat dışında da bu toplantıların gerçekleştirileceği vurgusu yapılmış olup katılım sağlayan tüm iş adamları, dernekler ve federasyonlara teşekkür edilmiştir. Ayrıca dernek ve federasyon başkanlarına Yozgat Valisi Sn Kemal YURTNAÇ günün anısına teşekkür plaketi olarak Aydıncık Ametist taşı plaketi sundu.