TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

“Tarımla Gelen Kalkınma” Mali Destek Programı Kapsamında Yozgat İlinde Sözleşmeler İmzalandı.
4 Temmuz 2013 Perşembe
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2012 yılı mali destek programları kapsamında Ajans’a sunulan proje başvurularının değerlendirilmesi sonucunda bölgede “Gelişen Sektörlerde Rekabetçi KOBİ’ler” mali destek programı kapsamında 63 adet, “Tarımla Gelen Kalkınma” mali destek programı kapsamında 17 adet olmak üzere Bölgemizde toplam 80 proje sahibi yaklaşık 20.000.000 TL tutarında destek sözleşmesi imzalamaya hak kazanmıştı.

Bu kapsamda “Tarımla Gelen Kalkınma” mali destek programı kapsamında Yozgat ilinden Ajans’tan mali destek almaya hak kazanan proje sahipleriyle sözleşme imza töreni 02.07.2013 tarihinde Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Abdulkadir YAZICI ’nın da katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Vali Abdulkadir Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, Ajans hibeleriyle bölgede istihdam ve ekonomik canlılığın artarak devam ettiğini söyledi. Yozgat’ta proje hazırlama kültürünün her geçen gün geliştiğini vurgulayan Yazıcı, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarınca hazırlanan projelerin meyvesini vermeye başladığını ifade etti.  Vali Yazıcı, bölgenin gelişimine ve ekonomisine uygun özgün projelerin desteklendiğini ve Ajansa bu yönde projeler hazırlanması gerektiğini belirtti.

Yazıcı, şöyle devam etti:


“2012 yılında Yozgat’tan ajansa 22 KOBİ proje başvurusu sunuldu. Bu başvurular içerisinden 10 proje destek almaya hak kazandı. Tarımla Gelen Kalkınma mali destek kapsamında ise 18 proje sunuldu. Sunulan projeler içinden de kar amacı gütmeyen 5 proje sözleşme imzalamaya hak kazanmıştır. ” diye konuştu.


2012 yılı mali destek programları kapsamında Ajans’tan destek almaya hak kazanan proje sahiplerine projelerin uygulama sürecinde başarılar diler, söz konusu projelerin bölge kalkınmasına katkı sağlamasını temenni ederiz.