Page 35 - İLÇE RAPORU

Basic HTML Version

Ülkemizde, hayvansal protein ihtiyacının önemli bir bölümü uygun maliyeti sebebiyle kanatlı etiyle karşılanmaktadır. Ülkemiz tavuk yumurtası ve
beyaz et üretiminde önemli bir pay almaktadır. Son zamanlarda gündeme gelen antibiyotik kullanımı ve kalıntı ihtimali ile yumurtada salmonella
virüsü riski güvenli gıda üretiminin önemini bir kez daha artırmaktadır. Bölge özellikle tavuk yumurtası üretiminde ülke içerisinde öne çıkmaktadır.
TÜİK ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilerine göre yapılan analiz sonucu, Bölge 5 alt bölgeye ayrılmıştır.
2.1.5. Kanatlı Sektörü
Şekil 9. Kanatlılar Bakımından Bölgedeki Alt Bölgeler
Tablo 14. Kanatlılar Bakımından Bölgedeki Alt Bölgelerin Dağılımı
1
2
3
4
5
Akıncılar
Kocasinan (M)
Develi
Melikgazi (M)
Akdağmadeni
Akkışla
Gürün
Sorgun
Boğazlıyan
Altınyayla
İncesu (M)
Yozgat Merkez
Sivas Merkez
Aydıncık
Kangal
Şarkışla
Bunyan
Pınarbaşı
Talas (M)
Çandır
Sarıkaya
Yeşilhisar
Çayıralan
Sarıoğlan
Çekerek
Suşehri
Divriği
Şefaatli
Doğanşar
Yahyalı
Felahiye
Yerköy
Gemerek
25
TR72 BÖLGESİ ALT BÖLGE ÇALIŞMASI