TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Yozgat’ın İlk Ar-Ge Merkezi’ni Kuracak Olan Garanti Balistik’e ORAN Desteği
8 Mart 2017 Çarşamba
 01.03.2017

Yerköy OSB’de faaliyet gösteren Garanti Giyim’in AR-GE Merkezi kurulması çalışmaları kapsamında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın danışmanlık desteği sağlanması amaçlanıyor. Bu kapsamda TİM ile danışman firma arasında yapılan anlaşma göz önüne alınarak yapılan toplantıya ORAN, Garanti Giyim ve System Global firmasının temsilcileri katılım sağladı.

TİM ulusal bazda birçok AR-GE merkezi kurulmasına destek sağlamayı hedeflemiş olup AR-GE Merkezi kurmayı planlayan firmaların danışmanlık giderlerinin büyük bir kısmını karşılayacağını belirtmiştir. Bu kapsamda firmanın danışmanlık giderlerinin TİM ve ORAN tarafından karşılanacaktır.

Yozgat’ta kurulacak ilk AR-GE Merkezi unvanına sahip olacak olan Garanti Giyim yüksek teknoloji ürünü malzemelerden, askeri, profesyonel ve sivil kullanım için çeşitli koruyucu ve performans artırıcı giyim eşyaları ve teçhizat üretmekte olup bu ürünler arasında su geçirmez ve nefes alabilen kıyafetler, KBRN kişisel koruyucu sistemleri, kanması geciktirilmiş ürünler, uyku tulumu ve çadırlar, taşıyıcı yelekler ve sırt çantaları, hava yastıklı (Airbag) yelek ve ceketler yer almaktadır.