TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Verimlilik Koordinasyon Ofisi Uzmanları Eğitim Alıyor
16 Aralık 2020 Çarşamba

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı güdümlü proje desteği kapsamında Kayseri Sanayi Odası’nın başvuru sahibi; Kayseri Ticaret Odası’nın ise ortak olduğu “Verimlilik Koordinasyon Ofisi” projesi danışmanlık hizmetleri öncesinde, ofis çalışanları için toplam 11 günlük uygulamalı yalın üretim eğitimi tamamlandı. Kursiyerler;


- Yalın Yaklaşımı, Endüstri 4.0

- Değer Akış Haritalama

- Toplam Verimli Bakım

- Genel Ekipman Verimliliği

- Set-up Azaltma

- Hata Azaltma,

- Kaizen

- 5S gibi konularında eğitim aldılar.


İlerleyen süreçte verimlilik uzmanlarının Yalın 6 Sigma yeşil kuşak ve kara kuşak eğitimlerini de almaları planlanmaktadır.


Yalın Danışmanlık Alan Firmalar En Az %25 Verimlilik Artışı Yakalayabiliyor


Verimlilik Koordinasyon Ofisi’nin kurulması ve gerekli eğitimlerin tamamlanmasının ardından; Kayseri’deki 50 firmaya yalın dönüşüm danışmanlık hizmeti verilmesi sağlanacaktır. Sonraki süreçte ise yalın danışmanlığı, verimlilik koordinasyon ofisi çalışanları tarafından sürdürülecektir. Yalın üretim teknikleri; uygulayan firmalarda verimlilik artışları sağlamaktadır. Bu kültürün vazgeçilmez bir parçası olan sürekli geliştirme mantığıyla bu verimliliğin de kesintisiz devam ettiği gözlemlenmektedir. Verimlilik Koordinasyon Ofisi projesiyle yalın danışmanlığı alacak firmalarda %25 ve üzeri net verimlilik artışı hedeflenmektedir. Projede yalın dönüşüm uygulanacak firmalar; Kayseri’de ağırlıklı olan mobilya, elektrikli ev aletleri, fabrikasyon metal ürünleri ve makine imalatçıları sektörlerinden seçilecektir.


Endüstri 4.0’a Geçişte İlk Adım Yalın İmalat Olacak


Günümüzün güncel konularından biri de Endüstri 4.0’ın sanayi kuruluşlarına adaptasyonunun artırılmasıdır. Bu da oldukça büyük sermaye ihtiyacına sebep olmaktadır. Firmaların Endüstri 4.0’a geçiş süreçlerinde üretim süreçlerini mümkün olduğunca yalınlaştırması, geleceğin üretim dünyasına adaptasyon yeteneklerini de artıracaktır.

GÖRSELLER