TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Üniversite-Sanayi İşbirliği Kapsamında Enerji Grubu Sivas’ta Toplandı
2 Mart 2015 Pazartesi
02.03.2015

Sivas’ta yürütülen Üniversite-Sanayi İşbirliği çalışmaları kapsamında Enerji Grubunun organizatörlüğünde “Düşük Verimli Elektrik Motorlarının Modernizasyonunun Sağlanması ve Destekler” konulu toplantı Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Sivas Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Tanzer ERDEM,  Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan BUYRUK, Cumhuriyet Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yavuz TÜRKAY,  Cumhuriyet Teknokent Müdürü Yrd. Doç. Hacı Ali ERTAŞ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Uzmanı Hürol METE, KOSGEB Uzmanı Bahattin ÜNAL, Ajans uzmanları ve Özel Sektör temsilcilerinin katılım sağladığı toplantıda elektrik motorlarının verimliliği konusunda yapılan sunumun ardından Ajans ve KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
 

Toplantıda, hâlihazırda sanayide kullanımda olan düşük verimli elektrik motorlarının verimli olanlarıyla değiştirilmesi ve ayrıca elektrik motoru kullanan sistemlerin iyileştirilmesinin sağlanmasıyla ülkemizin yılda 8 milyar TL’lik elektrik tasarrufu sağlayacağı belirtildi. Ayrıca; Ajans’ın TR 72 Bölgesi’nde etkin bir motor dönüşüm politikası geliştirmek ve bunu bölgesel boyutta hayata geçirmek amacıyla hem yapılan envanter çalışmaları hem de ilan edilen 2015 yılı “Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet” Mali Destek Programı ile elektrik motor sistemlerinin modernize edilmesine sağlayacağı destekler üzerinde duruldu.